Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25

Must Read

Η τροπολογία με την οποία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από όλους τους ανώτατους δικαστικούς που συνθέτουν το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι μόνο από μια πενταμελής Επιτροπή του, ψηφίσθηκε με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν έκανε δεκτή καμία από τις 19 βουλευτικές τροπολογίες και συνεπώς δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.




Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον ‘Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές, επισημαίνοντας πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε σημειώθηκε σύγκρουση του Προέδρου του ΣYΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και πως η κυβέρνηση γίνεται χορηγός της ακροδεξιάς και τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά ότι ο Τσίπρας δίνει επιχειρήματα στον Κασιδιάρη.

«Ο Μητσοτάκης κρύβεται γιατί δεν αντέχει τη σύγκριση με την αλήθεια»

Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε σήμερα στη Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε και αυτός ήταν ο λόγος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη συναινέσει στην τροπολογία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτική αναμέτρηση γιατί, όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έχει επίγνωση της αδυναμίας του να πείσει.

Πλέον μένει το τι θα πει ο Άρειος Πάγος, ο οποίος αμέσως μετά την Πρωτομαγιά αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This