Παρασκευή 18/6/2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» από τους 53 στην αλλαγή ονόματος και μετασχηματισμό

Την αντίδραση τους στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν με ένα μακροσκελές κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι «53+», λίγους μήνες πριν από το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, οι «53» αντιτίθενται στην αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απορρίπτουν τον όρο «μετασχηματισμός», κάνοντας λόγω για ενότητα και ανασυγκρότηση.

Επιπλέον, σε σημείο του κειμένου της η κίνηση των «53» αφήνει έμμεσες αιχμές και για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος με υπαινιγμούς και για τον ίδιο τον πρόεδρό του.

«Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων» αναφέρεται, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι πρέπει «να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών».

«Αναγκαίος ο μετασχηματισμός του κόμματος»

Ακόμα, καταθέτουν την απόλυτη διαφωνία τους ως προς τον όρο «παράταξη» ζητώντας την απόρριψή του: «Το κόμμα μας-και ασφαλώς όχι “παράταξη” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες αναζητήσεις για αλλαγή ονόματος ή για συμπλήρωσή του για να “χωρέσει” συμμάχους μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις».

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται κάποιοι προσδιορισμοί που θα συμπληρώσουν την λέξη ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά, ή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Παράταξη ώστε να εκφραστεί σε όλο της το μέγεθος η διεύρυνση του κόμματος.

Στις πρώτες αντιδράσεις του κειμένου από στελέχη της πλειοψηφίας τονίζεται η αναγκαιότητα του μετασχηματισμού κι ενός κόμματος που θα εκφράζει την προοδευτική παράταξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ