ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» από τους 53 στην αλλαγή ονόματος και μετασχηματισμό

Must Read

Την αντίδραση τους στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν με ένα μακροσκελές κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι «53+», λίγους μήνες πριν από το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, οι «53» αντιτίθενται στην αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απορρίπτουν τον όρο «μετασχηματισμός», κάνοντας λόγω για ενότητα και ανασυγκρότηση.

Επιπλέον, σε σημείο του κειμένου της η κίνηση των «53» αφήνει έμμεσες αιχμές και για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος με υπαινιγμούς και για τον ίδιο τον πρόεδρό του.

«Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων» αναφέρεται, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι πρέπει «να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών».

«Αναγκαίος ο μετασχηματισμός του κόμματος»

Ακόμα, καταθέτουν την απόλυτη διαφωνία τους ως προς τον όρο «παράταξη» ζητώντας την απόρριψή του: «Το κόμμα μας-και ασφαλώς όχι “παράταξη” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες αναζητήσεις για αλλαγή ονόματος ή για συμπλήρωσή του για να “χωρέσει” συμμάχους μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις».

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται κάποιοι προσδιορισμοί που θα συμπληρώσουν την λέξη ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά, ή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Παράταξη ώστε να εκφραστεί σε όλο της το μέγεθος η διεύρυνση του κόμματος.

Στις πρώτες αντιδράσεις του κειμένου από στελέχη της πλειοψηφίας τονίζεται η αναγκαιότητα του μετασχηματισμού κι ενός κόμματος που θα εκφράζει την προοδευτική παράταξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This