Νέα αυτοαποθέωση Μητσοτάκη

Στο εβδομαδιαίο «κατά Κυριάκον ευαγγέλιό του», που αναρτά στα social media, τα βρίσκει όλα καλά, παρουσιάζοντας μια χώρα που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έχει ευτυχισμένους πολίτες

Must Read

Χώρα χωρίς προβλήματα, που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και με πολίτες ευτυχισμένους, είναι η Ελλάδα στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν σταματά να αυτοαποθεώνεται στο «κατά Κυριάκου ευαγγέλιό του», που αναρτά κάθε Κυριακή στα social media εν είδει εβδομαδιαίου κυβερνητικού απολογισμού.

Τον… δικό του μύθο, όμως, για την Ελλάδα τον διαλαλεί και στις ομιλίες του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, έναν μύθο που δεν έχει καμία σχέση με τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που ζουν οι Ελληνες πολίτες. «Προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών» υποστήριξε ο πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του και αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο εν όψει των ευρωεκλογών, στη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη με την αυστηροποίηση του πλαισίου, όπως ο αυστηρός περιορισμός των αναβολών σε αποκλειστικά μία, ώστε να μην παρατείνονται επ’ άπειρον οι δίκες, στη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας με το πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμών» και στους ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας με επιβολή υψηλών προστίμων.

Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε και πάλι να πει ούτε μία λέξη για το γεγονός ότι, παρά τα «μέτρα» που υποτίθεται ότι παίρνει κατά της ακρίβειας, αυτή συνεχώς αυξάνεται και, αντί για πρόγραμμα «Μόνιμης Μείωσης Τιμών», έχουμε στην πράξη πρόγραμμα «μόνιμης αύξησης των τιμών»!

Και στο Ντουμπάι όμως ο πρωθυπουργός, όπου βρέθηκε την Παρασκευή για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, αυτοαποθεώθηκε! Τη στιγμή που οι πληγές από τις φωτιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ακόμα δεν έχουν επουλωθεί, ο πρωθυπουργός με θράσος υποστήριξε από το βήμα της διάσκεψης πως «παρά τις κλιματικές καταστροφές αναδύεται μια νέα Ελλάδα»!

Μια νέα Ελλάδα με παθογένειες από το παρελθόν, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα, χωρίς μέσα πυρόσβεσης, για τα οποία όμως δεν είπε λέξη! «Η κλιματική αλλαγή είναι σαφής. Η Ελλάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες βίωσε μεγάλες καταστροφές από τις βροχές και τις πλημμύρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και, χωρίς να αναφερθεί στις ανοιχτές πληγές των καταστροφών, υποστήριξε: «Μειώσαμε κατά 8% τη χρήση άνθρακα, η οικονομία αναπτύσσεται μειώνοντας τους ρύπους κατά 43% από το 2005, ενώ στρεφόμαστε προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όλο και ταχύτερα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια καλύπτουν τις μισές ανάγκες μας και τα οφέλη είναι πλέον προφανή. Ανανεώνουμε τις οικίες και τα γραφεία μας, ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας μας. Οι επενδύσεις για την ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα και χρειαζόμαστε τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος».

Στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος της επένδυσης για το Data Center της Microsoft στην Ελλάδα, μαζί με το εθνικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού και τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This