Αποθρασύνονται: Σκέτο «Μακεδονία» εις το διηνεκές με τη βούλα της Ελλάδας!

Ο Σκοπιανός Πρόεδρος και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ζητούν παράταση για τα διαβατήρια, τις ταυτότητες και τις πινακίδες των ΙΧ με αίτημα να μην εφαρμοσθεί «προσωρινά» η Συμφωνία των Πρεσπών!

Must Read

Η Αθήνα ανέχεται την παρελκυστική τακτική των Σκοπίων, η οποία αποβλέπει στην κατάργηση τοις πράγμασι της προβλέψεως της συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στο οποίο συνεφώνησαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς, τότε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος.

  • εφημερίδα «Εστία»

Τελευταίο δείγμα τέτοιας τακτικής είναι το αίτημα της κυβερνήσεως των Σκοπίων να δοθεί παράταση στην αλλαγή των διαβατηρίων της χώρας. Να συνεχίσει δηλαδή να αναγράφεται ως όνομα της χώρας το απλό «Μακεδονία» τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Να θυμίσουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη στις 12 Ιουνίου του 2018 και ετέθη επισήμως σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου του 2019. Η ισχύς των παλαιών ταξιδιωτικών εγγράφων στα οποία η χώρα αναγράφεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας ορίσθηκε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου του τρέχοντας έτους. Ο χρόνος είναι υπεραρκετός για να αντικατασταθούν όλα τα παλαιά διαβατήρια. Ήδη άλλωστε τα περισσότερα θα έχουν λήξει. Συνεπώς λόγος παρατάσεως της προθεσμίας δεν υπάρχει.

Δεδομένης όμως της εν γένει τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνησις των Σκοπίων κωλυσιεργώντας ώστε να διατηρεί την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» χωρίς καν τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και αυτό το αίτημα παρατάσεως είναι ύποπτο. Οι Σκοπιανοί θέλουν να επιβάλλουν την διαιώνιση του ψευδεπιγράφου ονόματος.

Το έχουν κάνει διατηρώντας του «Μακεδονία» χωρίς «Βόρεια» στα διακριτικά των εμπορικών σημάτων και στις πινακίδες των ΙΧ, ενώ τώρα ζητούν παράταση και για τα διαβατήρια.

Ήδη ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι έχει δηλώσει ότι «πρότεινε την παράταση της προθεσμίας για αυτήν τη διαδικασία, έχοντας ήδη παρουσιάσει την πρότασή του σε δύο υπουργούς της ‘μακεδονικής’ κυβερνήσεως. Εξέτασε τη δυνατότητα τροποποίησεως δύο νόμων σχετικών με τα δελτία ταυτότητος και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και, αν χρειασθεί, και του νόμου για την Ασφάλεια Οδικής Κυκλοφορίας με σκοπό την επέκταση της προθεσμίας τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αντί για τον Φεβρουάριο».

Προσέθεσε ότι σε περίπτωση εγκρίσεως της προτάσεώς του, θα ενημερωθεί η ελληνική πλευρά, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να παραβιάσουν τις υποχρεώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι ανέφερε ότι «θα συμβουλευθεί τους δύο υπουργούς με τους οποίους μίλησε ο Πρόεδρος, ότι θεωρεί καλές όλες τις προτάσεις που είναι προσανατολισμένες στη λύση και ότι ο Πρόεδρος μπορεί να συνομιλήσει και με τον Έλληνα ομόλογό του για το θέμα αυτό, καθώς και θα συζητηθούν οι επιλογές σε κυβερνητική συνεδρίαση».

Αποτέλεσμα είναι ότι οι Σκοπιανοί ακυρώνουν τα ραντεβού τους για αλλαγή των διαβατηρίων τους, ώστε να διατηρήσουν τα διαβατήρια με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία». Το τραγικό είναι ότι η Ελλάς αδρανεί. Ενώ τα Σκόπια έχουν δώσει πάμπολλες αφορμές για καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών, η Αθήνα δεν έχει εκμεταλλευθεί καμία. Δυστυχώς και στο ζήτημα αυτό, η σημερινή Κυβέρνησις αποδεικνύεται ανακόλουθη ως προς τις δεσμεύσεις της.

Είναι προφανές ότι οι Σκοπιανοί θέλουν να καταστρατηγήσουν την πρόβλεψη της συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα ακολουθώντας την τακτική του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Το κακό είναι ότι η τακτική εφαρμόζεται με την ανοχή της ελληνικής Κυβερνήσεως.

Θα θυμίσουμε ότι προ των εκλογών του 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί ότι γενομένη Κυβέρνησις θα αναθεωρούσε την συμφωνία των Πρεσπών. Την επομένη της εκλογής της ανακάλυψε ότι «το Κράτος έχει συνέχεια»!

Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες στο ΥΠΕΞ που συνηγορούν στην αποδοχή των αιτημάτων της κυβερνήσεως του γειτονικού μορφώματος για παρατάσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι οι Σκοπιανοί αποθρασύνονται και επανέρχονται με περισσότερες απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This