Το υπερθέαμα «Moby Dick» έρχεται στο θέατρο Παλλάς (video)

Must Read

Με οδηγό το σπουδαίο έργο του Χέρμαν Μέλβιλ «Moby Dick» και χωρίς να γκρεμίσει ούτε έναν πυλώνα από το έργο, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δημιούργησε έναν μουσικοθεατρικό «Moby Dick» υπογράφοντας το λιμπρέτο και τη μουσική.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, διατήρησε τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ανέδειξε την πλοκή του έργου. Επισήμανε, επίσης, ότι είναι ένα λαϊκό έργο, το οποίο αφορά παιδιά, εφήβους και τους μεγάλους, τους βαθυστόχαστους. Χαρακτήρισε, δε, την παραγωγή «φαλαινώδη» και ευχαρίστησε τις Θεατρικές Σκηνές και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που στήριξαν αυτή την παράτολμη ιδέα.

Όπως είπε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, η ιστορία του σύγχρονου πολιτισμού έχει ταυτιστεί με το έργο του Μέλβιλ. Από τον Τζάκσον Πόλοκ ως τον Ορσον Γουέλς και από τον Αλμπέρ Καμί έως τον Μπομπ Ντίλαν, η μαγεία του «Moby Dick», που συχνά φέρνει στον νου επικές στιγμές του Ομήρου και σαιξπηρικά δράματα, έχει επηρεάσει όσο λίγα έργα καλλιτέχνες κάθε είδους.

Υπογράμμισε ότι είναι μία φιλόδοξη παραγωγή με 23 ερμηνευτές επί σκηνής και 12 μουσικούς ζωντανά, 135 κοστούμια, αμέτρητες αλλαγές σκηνών, ενώ είναι η πρώτη φορά που επί τρεις ώρες θα προβάλλονται ολογράμματα, 3D graphics, που θα χαρίσουν στο κοινό μία αξέχαστη εμπειρία.

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Γάκης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Πρωταγωνιστούν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ivan Svitailo, Αιμιλιανός Σταματάκης. Συμπρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Γεωργαλάς, Jerome Kaluta, Νικόλας Καραγκιαούρης, Βασίλης Κούρτης, Λίνος Μάνεσης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Μάριος Πετκίδης, Γιάννης Στόλλας. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο θέατρο Παλλάς (Αμερικής 5, 2103213100).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This