Διαμαντής Διονυσίου: «Το λαϊκό τραγούδι είναι στο DNA του Έλληνα»

Must Read

Αφού έζησε 9 χρόνια στην Αμερική, ο μικρότερος γιος ενός εκ των σημαντικότερων λαϊκών τραγουδιστών, του Στράτος Διονυσίου, επέστρεψε στην Ελλάδα με στόχο να κερδίσει και εκείνος μια θέση στην καρδιά του κοινού. Κουβαλώντας στις πλάτες του ένα «βαρύ όνομα» ο Διαμαντής Διονυσίου έχει στόχο να τιμήσει τον «θρύλο» του Στράτου και ταυτόχρονα να χαράξει τη δική του πορεία στο μουσικό στερέωμα. Όπως άλλωστε δηλώνει στο newsbreak.gr, το λαϊκό τραγούδι υπάρχει στο DNA του Έλληνα.

  • Συνέντευξη στην Πωλίνα Χρήστου

Κ. Διονυσίου κάνετε ένα νέο βήμα με το τραγούδι «Μέχρι το Πρωί». Μιλήστε μας για το single που κυκλοφόρησε. 

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο τραγούδι από την «Alpha records», κατόπιν προτροπής του παραγωγού μου και αδελφικού μου φίλου, Κώστα Γόνη (dj Gonis), ο οποίος θέλοντας να μου ανεβάσει την ψυχολογία, μου έστειλε το κομμάτι να το ακούσω και πραγματικά μου άρεσε πολύ! Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους δημιουργούς Άγγελο Καλαβρυτινό (συνθέτη) και Γιούλη Ηλιοπούλου (στιχουργό) αλλά και τον Γιώργο Γκάβαλο που σκηνοθέτησε το video clip.

Πως νιώθετε όταν ερμηνεύετε ένα τραγούδι του πατέρα σας;

Όταν ερμηνεύω τραγούδια του πατέρα μου συγκινούμαι πολύ. Το καθένα βέβαια έχει διαφορετικό συναίσθημα ανάλογα με τον στίχο.

Ποια είναι η πιο γλυκιά σας ανάμνηση από εκείνον;

Όταν έφυγε ήμουν μικρός. 13 χρονών. Θυμάμαι οικογενειακές στιγμές. Μας έβαζε τα καινούργια τραγούδια στο σπίτι και τα ακούγαμε. Όταν ξυπνούσε πηγαίναμε με τον Στέλιο τον καφέ του στο δωμάτιο και παίζαμε στο κρεβάτι. Το να πηγαίνουμε στο γήπεδο ήταν μια αγαπημένη οικογενειακή απόδραση…

Με τους γονείς του και τον αδερφό του Στέλιο

Ευχηθήκατε ποτέ να του μοιάσετε;

Όχι. Πιστεύω Στράτος Διονυσίου ήταν ένας! Τώρα αν μοιάζουμε έστω και λίγο εμφανισιακά και φωνητικά είναι μεγάλη τιμή.

Μείνατε κάποια χρόνια στην Αμερική…

Στην Αμερική έμεινα για έναν μήνα και έμεινα περίπου 9 χρόνια. Ήταν πολύ όμορφα έκανα φίλους, πήγα σχεδόν σε όλη την Αμερική, τραγούδησα σε διάφορες εκδηλώσεις κι ο κόσμος με αγκάλιασε πάρα πολύ. Ήταν μια ξεχωριστεί εμπειρία. Φυσικά οι περισσότεροι περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τα αξέχαστα τραγούδια του πατέρα μου.

Τι σας έκανε να επιστρέψετε;

Ήμουν ήδη 9 χρόνια και είπα ότι ήταν καιρός να γυρίσω στην Ελλάδα. Μίλησα με επιχειρηματίες για να γυρίσω πίσω και έτσι ήρθε αυτή η ευκαιρία. Βέβαια στην Αμερική έχω κάνει πολύ καλούς φίλους και τους βλέπω όταν έρχονται Ελλάδα να με ακούσουν η όταν πάω εγώ εκεί.

Πώς κύλησε για σας το διάστημα του εγκλεισμού;

Ήταν κάτι πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο για μας. Μας έριξε την ψυχολογία αλλά ευτυχώς ήμουν κοντά στην οικογένεια μου, την γυναίκα μου και το παιδάκι μας, που μου δίνουν δύναμη.

Τι ελπίζετε για το επόμενο διάστημα για τον καλλιτεχνικό χώρο;

Ελπίζω να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό γιατί πέρασε πολύς καιρός που δεν δουλεύουμε. Θεωρώ ότι οι εμβολιασμοί θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ο κόσμος αγαπά το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι;

Πιστεύω πως το λαϊκό τραγούδι είναι στο DNA του Έλληνα. Πάντα όταν τραγουδάω βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει με όλα τα λαϊκά τραγούδια και έρχονται νέα παιδιά και μου ζητάνε παλιά λαϊκά κομμάτια όπως του πατέρα μου. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να πετύχετε;

Εκπροσωπώ το λαϊκό τραγούδι και μου αρέσει να λέω αυτά τα τραγούδια. Ο κόσμος που έρχεται θέλω να διασκεδάζει, να γίνεται ένα με τον καλλιτέχνη και στο τέλος να λένε ότι περάσανε όμορφα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο για μένα. Τώρα με την εταιρεία μου την «Alpha Records» και τον παραγωγό μου και φίλο μου Κώστα Γόνη (dj Gonis), ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι με καινούργια τραγούδια και ελπίζουμε να σας αρέσει και να πάμε καλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This