Λίνα Μαρίλη: Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος που με το MySOS σώζει ζωές από τις φυσικές καταστροφές

Η υποψήφιότητά της ενισχύει τη δυναμική του Κωνσταντέλλου στον ∆ήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Must Read

Η Λίνα Μαρίλη έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό ως παρουσιάστρια ξεχωρίζοντας με την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Μιλώντας στην «Εspresso» εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ακόμα πιο ψηλά» του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου σε Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη. Ακόμη μιλάει για την πρωτότυπη εφαρμογή MySOS που έχει δημιουργήσει και έχει ως στόχο να βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Aπό τον χώρο της τηλεόρασης ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, πώς αποφάσισες να είσαι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές;

Εκτός από δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κατάφερα μέχρι τώρα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου και σε άλλους τομείς. Είμαι ερωτευμένη με την ποιότητα και αγαπώ την τέχνη και τη δημιουργία. Εχω σπουδάσει ΜΜΕ Ιστορία Τέχνης MIX στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Marketing και Life Coaching. Εργάστηκα ως project manager σε μεγάλες Α.Ε. και είμαι υπεύθυνη επικοινωνίας σε μια green tech νεοφυή startup, η οποία κέρδισε μια παγκόσμια διάκριση παίρνοντας το πρώτο βραβείο καινοτομίας από το κορυφαίο ΜΙΤ. Μα, πάνω από όλα, μου αρέσει να προσφέρω. Συμμετείχα στον φιλανθρωπικό οργανισμό Human Aid, στις δράσεις του WIN Foundation, και είμαι συνιδρύτρια του αμερικανικού  οργανισμού CRC, με τον οποίο βοηθάμε παιδιά και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είμαι παρούσα ως ενεργή πολίτης για την πόλη μου και είμαι δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Αποδέχτηκα, λοιπόν, την τιμητική πρόταση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου να κατέβω σε αυτές τις εκλογές μαζί του. Αποφάσισα να ενώσω τη φωνή μου με έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν μοναδικό δήμαρχο πρότυπο με εξαιρετικό έργο, που εργάζεται ακατάπαυστα με πάθος για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Παρατηρώντας τον αναγνωρίζω έναν μεγάλο ηγέτη ζωής, γιατί με ακεραιότητα δεσμεύεται σε ό,τι αναλαμβάνει. Εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Αποτελεί παράδειγμα αξιών μαζί με την οικογένειά του και με ενέπνευσε να ξεκινήσω την προσπάθειά μου να ενταχθώ στην πολιτική σκηνή του τόπου μου και να προσφέρω ουσιαστικά στους συνανθρώπους μου.

 

Πού θα δώσεις προτεραιότητα εφόσον εκλεγείς;

Ξέρεις, είμαι Θεσσαλονικιά, αλλά ερωτεύτηκα την υπέροχη Αθηναϊκή Ριβιέρα και επέλεξα τη Βούλα για να ζω. Οραμά μου είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που όλοι θα θαυμάζουν, που θα μας κάνει να νιώθουμε χαρά, υπερηφάνεια και ασφάλεια με δράση και εξέλιξη. Μότο μου είναι «μη μετράς τις ημέρες, κάνε τις ημέρες να μετρούν». Εχω ήδη συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης για τους δήμους μας Βάρης – Βούλας –  Βουλιαγμένης: Δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με ψηφιακή τέχνη, μοντέρνα έργα τέχνης στους δρόμους και στα πάρκα, δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων, οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργία εφαρμογής για τους πολίτες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του δήμου, όπως και δημοτικού κέντρου ιδεών με στόχο την ανάπτυξη των startups, οργάνωση συζητήσεων για νέους με επιτυχημένες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, ανάπτυξη παιδικών σταθμών για μονογονεϊκές οικογένειες και δημιουργία εφαρμογής 3B PETS με προφίλ όλων των κατοικίδιων του δήμου για ανταλλαγή απόψεων και, το πιο σημαντικό, αν χαθεί ένα ζωάκι, να βρεθεί εύκολα. Ξέρεις, ο τρόπος που φερόμαστε στους ανθρώπους από τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε και ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνουν το επίπεδο του πολιτισμού μας και την αξία μας ως άνθρωποι.

 

Είσαι μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα. Θεωρείς η ομορφιά παίζει ρόλο στην πολιτική;

Κι αυτό έχει μια ψυχολογικά επιστημονική απάντηση. Η φυσική ομορφιά κάνει τους ανθρώπους περισσότερο επικοινωνιακούς και αποτελεσματικούς, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Διαθέτουν επίσης μεγαλύτερη δύναμη της πειθούς, εργαλείο πολύ χρήσιμο για την πολιτική. Τέλος, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ, οι όμορφοι θεωρούνται πλέον αξιόπιστοι και παίρνουν την απάντηση «ναι» χωρίς να έχουν ξεκάθαρη ερώτηση. Τι είναι, όμως, ομορφιά; Ο χαρακτηρισμός ενός ατόμου ως όμορφο βασίζεται συχνά στον συνδυασμό της εσωτερικής ομορφιάς, η οποία περιλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η προσωπικότητα, η ευφυΐα, η χάρη, η γοητεία και η κομψότητα, και της εξωτερικής ομορφιάς, που είναι ο συνδυασμός όλων των προτερημάτων ενός ατόμου που προσφέρουν ικανοποίηση στις αισθήσεις και ευχαριστούν το μυαλό. Εγώ θεωρώ πως είναι η καθαρότητα της καρδιάς.

Θα ήθελα να μιλήσουμε για την εφαρμογή που εμπνεύστηκες, που έχει ως στόχο να βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Αντί για λόγια, πράξεις! Ηθελα να είμαι μια διαφορετική υποψήφια. Θέλησα να δείξω στην πράξη τι μπορώ να προσφέρω. Δημιούργησα την εφαρμογή MySOS για να βοηθήσω όλους τους συνανθρώπους μου στις φυσικές καταστροφές σε όλη την Ελλάδα. Στις πρώτες ώρες μιας φυσικής καταστροφής δημιουργείται ένα χάος με δυσκολία στον συντονισμό και στην επικοινωνία, και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση των πραγματικών αναγκών των συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να αποστέλλεται λάθος βοήθεια σε πολλά επίπεδα. Στόχος είναι η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας. Η αλληλεγγύη μαζί με την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει καθένας από εμάς είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό κίνητρο για την προσπάθεια αυτή. Ο κόσμος έχει μάθει μέσα από τα social networks να ζητάει βοήθεια είτε για τον ίδιο είτε για άλλους συνανθρώπους μας. Το βασικό χαρακτηριστικό του MySOS είναι η απλότητα και η ευχρηστία της εφαρμογής, μια και με ελάχιστες ενέργειες ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει συμβάν για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στην επικράτεια καθώς και τις ανοιχτές προσφορές των εθελοντών. Ο εθελοντισμός είναι κομμάτι της κουλτούρας μας. Οι ανάγκες για βοήθεια με την κλιματική αλλαγή κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερες. Την εφαρμογή MySOS δημιούργησα με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών ΙΤ, τον Βασίλη Πηγαδά και τον Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο. Η έμπνευση προήλθε καθώς ήμασταν ευαισθητοποιημένοι από τις πρόσφατες τεράστιες καταστροφές και σε μια συζήτηση με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος έχει θωρακίσει με καινοτόμα υπερσύγχρονη τεχνολογία την ασφάλεια των δημοτών του, όπως με drones, εξέφρασε την επιθυμία του να μπορούμε να βοηθήσουμε και τους άλλους δήμους σε όλη τη χώρα. Ετσι σκέφτηκα τη δωρεάν εφαρμογή που είναι χρήσιμη για τον καθένα ο οποίος μπορεί να βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή, και έχει δημιουργηθεί στοχευμένα για να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά στο κομμάτι της βοήθειας. Την υλοποίησα άμεσα με ιδίους πόρους.

Κλείνοντας, τι θα έλεγες στους ψηφοφόρους; Γιατί να σε ψηφίσουν;

Γιατί με πράξεις δείχνω πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η ενσυναίσθηση. Η φιλοσοφία της ζωής μου είναι η ευγένεια ψυχής και να κάνεις το σωστό όταν οι άλλοι δεν κοιτούν. Εχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο και μπορώ να συμβάλω με τον χαρακτήρα μου, τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου με επιτυχία στον πολιτισμό, στη στήριξη των νέων για τα όνειρά τους, στο μάρκετινγκ του brand 3B, στην καινοτομία, στη βοήθεια για τα αδέσποτα και στην εξωστρέφεια για μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής, ζωντανή, βιώσιμη και ασφαλής. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τις πόλεις. Γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα για μια πόλη με σεβασμό στους πολίτες, με υψηλή ποιότητα, και μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους και πρωτίστως για τα παιδιά. Για ακόμα πιο ψηλά. Γιατί να με ψηφίσουν; Γιατί με το χέρι στην καρδιά νοιάζομαι.

 

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για τη Λίνα Μαρίλη 

Ευχαριστώ τη Λίνα Μαρίλη γιατί, από την πρώτη στιγμή όταν αποτάνθηκα σε αυτήν και την προσκάλεσα να συμμετάσχει σε αυτόν τον συνδυασμό των ωραίων ανθρώπων, στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε την τρίτη μας θητεία και να ολοκληρώσουμε ένα πραγματικά σημαντικό για τον τόπο μας έργο για εμάς και τα παιδιά μας, απάντησε χωρίς καμία περιστροφή «ναι, με ενδιαφέρει και θα συμμετέχω». Η Λίνα Μαρίλη είναι ένας άνθρωπος δοτικός, με ενδιαφέρον για τα κοινά, με θέληση για προσφορά. Ενας άνθρωπος ο οποίος δεν αποφεύγει τα δύσκολα. Αντιθέτως, τα θεωρεί προσκλήσεις – προκλήσεις για να μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί και να δείξει τις δεξιότητές της, οι οποίες, πιστέψτε με, είναι πάρα πολλές Είναι μια εξαιρετικά πετυχημένη νέα γυναίκα με πυγμή, άποψη για τα πράγματα και έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μας θα είναι εξαιρετική. Αλλά και η προσφορά της ίδιας στην ομάδα, η οποία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δημοτικά πράγματα, θα είναι ξεχωριστή και αντίστοιχη των δυνατοτήτων της και των προσόντων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This