Χριστίνα Λαμπίρη: «Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Λαμπίρη ρίχνεται στη μάχη για να γίνουν το Πικέρμι και η Ραφήνα περιοχές όπου χαίρεσαι να κατοικείς

Must Read

«Μπροστά σε νέα πορεία για τη Ραφήνα και το Πικέρμι» είναι το σύνθημα της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Χριστίνας Λαμπίρη, που διεκδικεί ψήφο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

  • Της
    Βίβιαν Μπενέκου

Η δημοσιογράφος, πρώην τηλεπαρουσιάστρια και επιχειρηματίας Χριστίνα Λαμπίρη αποφάσισε να πάρει την κατάσταση του δήμου -στον οποίο ζει και δραστηριοποιείται- στα χέρια της και κατεβαίνει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Δήμητρας Τσεβά. «Ο δήμος ανήκει σε όλους. Δεν είναι τσιφλίκι, κληρονομιά και ιδιοκτησία κανενός» λέει σήμερα στην «Espresso» η λαμπερή Χριστίνα Λαμπίρη, που δίνει μάχη για το Πικέρμι και τη Ραφήνα, με σκοπό αυτήν τη φορά η δήμαρχος της περιοχής της να είναι γυναίκα, και δη… η Δήμητρα Τσεβά.

Γιατί επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Γιατί τώρα ήταν η σωστή στιγμή και γιατί δέχθηκα την πρόταση από έναν άνθρωπο που γνωρίζω πολύ καλά, τον Κώστα Ξηντάρα, έναν νέο άνθρωπο, εργατικό, με ήθος και τιμιότητα. Απόδειξη, δε, των θετικών του χαρακτήρα του είναι η αποδοχή του να συνεργαστούμε με τον συνδυασμό της Δήμητρας Τσεβά, την οποία επίσης γνωρίζω και εκτιμώ. Ετσι γεννήθηκε ο συνδυασμός μας: «Μπροστά σε νέα πορεία για τη Ραφήνα και το Πικέρμι».

«Αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία» έχετε δηλώσει σε συνέντευξή σας. Ηρθε η ώρα να δοκιμαστείτε ως χαρακτήρας και εσείς;

Συγκεκριμένα, ήταν ένα άρθρο που έγραψα για το σάιτ μου, το lifesharing.gr, και ήταν βασισμένο στην εμπειρία μου, και όχι σε θεωρίες. Ξέρεις, ο Θεός με ευλόγησε με τη δοκιμασία αυτή πριν από χρόνια και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, άρα έχω πάρει τα… μαθήματά μου με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα. Το τελευταίο, λοιπόν, που θα με αφορούσε αυτήν τη στιγμή είναι η εξουσία. Αλίμονο από εκείνους που πήραν τη δύναμη στα χέρια τους και την εφαρμόζουν μόνο για εγωιστικούς λόγους και προσωπικά οφέλη.

Ποιο το όραμά σας για τον δήμο και σε ποιον τομέα επιθυμείτε αξιοποίηση, εάν εκλεγείτε;

Το όραμά μου είναι να γίνει, επιτέλους, ένας δήμος ανοικτός και φιλικός για όλους, και όχι για λίγους και εκλεκτούς… Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνω στην ιστορία αυτή τόσο πιο πολύ τρελαίνομαι με συμπεριφορές. Προφανώς, το κίνητρό μου ήταν η εξέλιξη του δήμου μας, που παραπαίει αυτήν τη στιγμή, η στήριξη των δημοτών του, η άμεση φροντίδα βασικών υποδομών, με κύρια σημεία την καθημερινότητα, την ασφάλεια, τον πολιτισμό, αλλά τώρα εδώ συνειδητοποιώ ότι μέσα στις αρχικές φροντίδες μας είναι να αισθανθούν οι πολίτες ότι έχουν όλοι λόγο και πρόσβαση στο αυτονόητο. Ο δήμος ανήκει σε όλους. Δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε κληρονομιά ούτε ιδιοκτησία κανενός δημάρχου και καμιάς τοπικής Αρχής. Είμαστε εδώ γιατί οι πολίτες αποφασίζουν, οι πολίτες πληρώνουν και γιατί όλους τους πολίτες οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να παλεύουμε για το συμφέρον τους και μόνο. Τώρα, σε ό,τι αφορά την αξιοποίησή μου, αυτό είναι απόφαση της δημάρχου μας ξεκάθαρα. Οπως και στην επαγγελματική πορεία, έτσι και στην περίπτωση αυτή δηλώνω στρατιώτης.

Ο σύζυγος επηρέασε τις αποφάσεις σας; Ζηλέψατε τη δόξα του;

Λες να ζήλεψα τη δόξα του; Τον άντρα μου τον θαυμάζω απίστευτα! Πρώτα από όλα, είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας! Οταν ήταν πρόεδρος της κοινότητας Πικερμίου, η πόλη μας ήταν ένα διαμάντι και ακόμα και τώρα όλοι έχουν να λένε για το εμπορικό κέντρο στο Πικέρμι, που είναι ένα στολίδι στην περιοχή. Μακάρι να μπορούσα να τον φτάσω στην προσφορά του. Οχι μόνο δεν με επηρέασε, αλλά εντυπωσιάστηκε που απάντησα θετικά στην πρόταση του Κωστή, γιατί ξέρει καλά ότι τόσα χρόνια προτιμούσα να είμαι από την «απέναντι όχθη». Αλλά, προφανώς, ήταν υπέρ της απόφασης.

Οι γυναίκες στην εξουσία μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους άντρες;

Θα σου απαντήσω με το ρητό της Μάργκαρετ Θάτσερ: «Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ζήτα το σε έναν άντρα. Αν θες να γίνει κάτι, ζήτα το σε μία γυναίκα». Είμαστε πιο οργανωτικές και πιο αποτελεσματικές. Επίσης, είμαστε από τη φύση μας προικισμένες να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα: Μητέρες, εργαζόμενες, σύντροφοι, σύζυγοι, βάση της οικογένειας, φέρνουμε σε ισορροπία κρίσεις, σχέσεις… και πάει λέγοντας. Και τελικά, για να έρθουμε στα δικά μας, πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ ο δήμος μας πρέπει να διοικηθεί από μία γυναίκα και μάλιστα μία γυναίκα που έχει εκλεγεί πρώτη σε ψήφους σε προηγούμενες εκλογές και τον έχει υπηρετήσει μέσα από σκληρές και νευραλγικές θέσεις. Και που, επίσης, είχε το σθένος και το τσαγανό να αλλάξει πορεία, όταν είδε ότι η σημερινή Αρχή έχασε εντελώς τον προσανατολισμό της, οδηγώντας το «καράβι» στα βράχια…

Η τηλεοπτική σας εμπειρία βοηθάει τη δημόσια έκθεση;

Σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχει μία σπουδαία διαφορά, που ανεβάζει εξαιρετικά τον δείκτη δυσκολίας: Στην τηλεόραση εκτίθεσαι, αλλά δεν βλέπεις κανέναν. Τώρα πρέπει να απευθύνεσαι σε ανθρώπους που σε κοιτούν και τους κοιτάς στα μάτια. Αρα, η ανταπόκριση είναι άμεση και μετρήσιμη.

Πώς σας βοηθά η οικογένειά σας στον προεκλογικό αγώνα;

Ξέρεις, η οικογένειά μου, τόσο ο Θάνος όσο και η κόρη μου, έχουν συνηθίσει να με βλέπουν να εργάζομαι και να λείπω πολλές ώρες. Αρα, νομίζω ότι είμαστε σε… φυσιολογικό περιβάλλον.

Είστε πολυπράγμων. Πώς τα καταφέρνετε;

Σωστή διαχείριση χρόνου και προτεραιότητες. Ξέρεις, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν σταμάτησα να δουλεύω στην τηλεόραση ήταν να παρακολουθήσω εξ αποστάσεως μαθήματα life coaching σε πρόγραμμα του ΕΚΠΑ. Κι επειδή πάντα υποστηρίζω ότι όλα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο στη ζωή μας, η τότε επιλογή μου βρίσκει τώρα την εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This