Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα έχει πλέον ανέβει κατηγορία»

Ο περιφερειάρχης και υποψήφιος στις εκλογές, μίλησε στη «δημοκρατία» για τους στόχους του

Must Read

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στην ίδια Νομική Σχολή ολοκλήρωσε και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2006 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Είναι, επίσης, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 2013.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής της παράταξης «Ολα από την αρχή», κερδίζοντας τις εκλογές με ποσοστό 56,38% (β ́ γύρος).

Ανέλαβε τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Παράλληλα, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΝΠΕ, ενώ συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μίλησε στη «δημοκρατία» για τους στόχους του:

Κύριε Φαρμάκη, η Δυτική Ελλάδα δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και αυτό μάλλον σας έχει καταστήσει το μεγάλο φαβορί εν όψει των περιφερειακών εκλογών. Το εισπράττετε κι εσείς αυτό;

Το 2019 δεσμεύτηκα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για αλλαγή ταχυτήτων και νοοτροπιών στην Περιφέρεια, ώστε να πετύχουμε απτό και μετρήσιμο έργο. Δουλέψαμε πολύ, και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά θεωρώ πως καταφέραμε πολλά. Η Δυτική Ελλάδα πραγματικά έχει αλλάξει πρόσημο και από το «πλην» έχει περάσει στο «συν». Οι πολίτες το βλέπουν αυτό και αισθάνομαι ευτυχής που εισπράττω αναγνώριση και αποδοχή του έργου μας. Ωστόσο, οι εκλογές τελειώνουν μόνο όταν μετριούνται οι ψήφοι το βράδυ της Κυριακής και οφείλουμε όλοι να περιμένουμε την τελική κρίση των πολιτών, με ταπεινότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση τους.

Η Πατρών – Πύργου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή σας. Πόσο θα αλλάξει το «τοπίο» μετά την ολοκλήρωσή της;

Θα το αλλάξει καθοριστικά. Με το συγκεκριμένο έργο δεν αναβαθμίζονται απλά οι μετακινήσεις στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά σπάει την πολύχρονη απομόνωση η Ηλείαπου μπορεί να γίνει πλέον ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά την επισκεψιμότητά της. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ανάδειξη και την αξιοποίηση του μεγάλου εθνικού θησαυρού της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μία άλλη σημαντική εξέλιξη είναι το εντυπωσιακό άλμα που έκανε η Δυτική Ελλάδα στη μείωση της ανεργίας. Πώς επιτεύχθηκε αυτή η μεταμόρφωση;

Μέσα από μία πολυδιάστατη προσπάθεια που επί της ουσίας δημιουργεί νέους οικονομικούς κύκλους και κατά συνέπεια αυξάνει τις θέσεις εργασίας. Συνοπτικά, σας αναφέρω: 1.060 ενεργά έργα, 7.000 νέες επενδύσεις, επένδυση σε σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εξωστρέφεια και προβολή της Δυτικής Ελλάδας παντού και, επιπλέον, στήριξη της παραγωγικής βάσης στην εποχή της επείγουσας φάσης της πανδημίας, ώστε να μη χαθούν δουλειές και θέσεις εργασίας.

Εφόσον εκλεγείτε, θα συνεχιστεί αυτή η πετυχημένη «συνταγή»;

Αναμφίβολα ναι. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσω πως η Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και κατά συνέπεια τα περιθώρια βελτίωσης ήταν μεγάλα. Γι’ αυτό και το πραγματικό στοίχημα είναι στην επόμενη θητεία να διασφαλίσουμε την πρόοδο και να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη, ώστε η Δυτική Ελλάδα να ενταχθεί οριστικά και αμετάκλητα στο «κλαμπ» των προηγμένων Περιφερειών.

Θέλετε να μας περιγράψετε κάποια από τα πιο σημαντικά έργα της «επόμενης μέρας»;

Η Δυτική Ελλάδα είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη χώρα. Αρα, πρέπει να συνεχίσουμε το μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας προκειμένου να προσφέρουμε σύγχρονες και ασφαλείς μετακινήσεις σε όλους.

Επίσης, δρομολογούμε ένα μεγάλο σχέδιο εκσυγχρονισμού των κρίσιμων υποδομών προκειμένου να αυξηθεί η ανθεκτικότητα του τόπου, ειδικά καθώς βλέπουμε πως η κλιματική αλλαγή ήδη μας επηρεάζει όλους έντονα. Από εκεί και πέρα, προγραμματίζουμε τη μεγάλη αστική ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου του «Λαδόπουλου» στη νότια είσοδο της Πάτρας, τη μετατροπή των παλαιών καπναποθηκών «Παπαπέτρου» στο Αγρίνιο σε εμβληματικό πολυχώρο πολιτισμού, την κατασκευή του μεγαλύτερου συνεργατικού φωτοβολταϊκού πάρκου της Ευρώπης στο Μεσολόγγι, αλλά και τις πρώτες δράσεις του ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της Ηλείας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία. Εχουμε πει ότι στόχος μας είναι η Δυτική Ελλάδα να γίνει ένας τόπος όπου καθένας θα θέλει να ζει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This