Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Αίσχος: Θύμα «παρενόχλησης» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε τα αβγά της! (video)

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media, η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που απεικονίζει ντόπιους σε παραλία της Ινδονησίας, να «σπάνε πλάκα» με μια θαλάσσια χελώνα, τη στιγμή που αφήνει στην αμμουδιά τα αβγά της.

Στο εξοργιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται να παρενοχλούν και να καβαλάνε το άτυχο θαλάσσιο πλάσμα, ενώ προσπαθεί να γεννήσει τα αυγά του στην τρύπα που είχε σκάψει προηγουμένως, κι εκείνο να προσπαθεί μάταια να τους ξεφύγει, κατευθυνόμενο προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το περιστατικό έλαβε χώρα σε απομονωμένη ακτή της Ιάβας, στην οποία κάθε χρόνο καταφεύγουν εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες, με σκοπό να αφήσουν στην άμμο τα αυγά τους, τα οποία εκκολάπτονται, με τις νεογέννητες χελώνες να επιστρέφουν στην θάλασσα.

Οι αρχές της Ινδονησίας δήλωσαν πως ερευνούν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν.

Την ίδια στιγμή, οργισμένες είναι οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων, αλλά και χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου, που καλούν τις αρχές, όχι μόνο να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες της κακοποίησης του ζώου, αλλά και να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των βιοτόπων που επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες για την αναπαραγωγή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ