Οι αγρότισσες κινδυνεύουν λιγότερο από τον καρκίνο του μαστού

Η εργασία στο ύπαιθρο εκθέτει τις γυναίκες στο φως του ήλιου

Must Read

Οι γυναίκες οι οποίες για πολλά χρόνια εργάζονται σε ανοιχτούς χώρους, όπως είναι οι αγρότισσες, κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά τα 50 τους σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από τη Δανία, με επικεφαλής την Τζούλι Πέντερσεν του Κέντρου Ερευνών της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου. Στην έρευνα, την οποία δημοσίευσαν στο βρετανικό περιοδικό Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας «Occupational & Environmental Health», ανέλυσαν στοιχεία για 38.375 γυναίκες έως 70 ετών με διαγνωσμένο καρκίνο του μαστού. Οι καρκινοπαθείς συγκρίθηκαν με πενταπλάσιες γυναίκες που δεν είχαν καρκίνο και έγινε συσχέτιση του επαγγέλματος καθεμίας.

Στον ήλιο

Διαπιστώθηκε ότι όσες είχαν διαχρονικά εκτεθεί περισσότερο στον ήλιο λόγω της εργασίας τους είχαν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού μετά την ηλικία των 50 ετών. Μια εργασία σε ανοιχτό χώρο και η χρόνια έκθεση στον ήλιο επί 20 ή περισσότερα έτη σχετίζονταν με μια μέση μείωση κατά 17% της πιθανότητας διάγνωσης της νόσου.

Η έρευνα αποδίδει αυτό το γεγονός στο ότι η εργασία στο ύπαιθρο εκθέτει μια γυναίκα στο φως του ήλιου και επιτρέπει στον οργανισμό της να παράγει περισσότερη βιταμίνη D, η οποία μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι του καρκίνου. Η πρωταρχική πηγή της εν λόγω βιταμίνης είναι η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία UVB.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This