Μητσοτάκης: Έργα σε ολόκληρη την περιφέρεια θα δημιουργήσουν 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης

Must Read

Πέντε χιλιάδες δράσεις, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν 40.000 θέσεις εργασίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαζί με τους εθνικούς πόρους, τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ, το εμβληματικό Ταμείο της επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Next Generation EU» και το ταμείο Δίκαιης μετάβασης, θα υπάρξει η ευκαιρία  να αναδιαμορφώσουν το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος θέτει σε μεγάλη προτεραιότητα την έννοια της δικαιοσύνης εξηγώντας ότι στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγκεκριμένα κριτήρια γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.

Το Πρόγραμμα πρέπει να είναι αδιάβλητο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το Πρόγραμμα πρέπει να είναι αδιάβλητο και όλες οι διαδικασίες του θα γίνονται ψηφιακά. Τα έργα του θα παρακολουθούνται από Ειδική Υπηρεσία, στην οποία θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι έχει ορίζοντα το 2023, και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και για την ανάκαμψη μετά την πανδημία. Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον δήμαρχο Αθηναίων Αντώνη Τρίτση ο οποίος πριν από 30 χρόνια, ως υποψήφιος δήμαρχος, παρουσίαζε το πρόγραμμά του με αιχμή την ίδρυση Δημοτικού Αναπτυξιακού Ταμείου για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης και των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This