Όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο το Oruc Reis

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα και αναμένει.

Must Read

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου. Λίγο πριν τις 10 το πρωί μάλιστα, έκλεισε και το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

Το σκάφος το οποίο απέπλευσε τη Δευτέρα από το λιμάνι της Αττάλειας και είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του, νωρίς το απόγευμα έφτασε στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παραβιάζοντάς την. Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα και αναμένει.

Η Τουρκία προφανώς ευτελίζει κάθε προσπάθεια διαλόγου και μαζί όσους τον επιθυμούν διακαώς. Με προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν και οι ακόλουθοί του (Ακάρ, τουρκικό ΥΠΕΞ) επιδίδονται σε ασταμάτητο πόλεμο προπαγάνδας.

«Η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νέα μονομερή τουρκική ενέργεια, η οποία σαφώς και θα επηρεάσει την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Η ενέργεια με το Oruc Reis σαφώς και επηρεάζει την έναρξη των διερευνητικών επαφών, υποστήριξε ο Γ. Γεραπετρίτης, όπως επηρεάζει και η «αμετροεπής ενέργεια» να ανοίξουν τα Βαρώσια, ανέφερε ο υπουργός στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «υπό τις συνθήκες που η Τουρκία έχει επιβάλει, είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε συνομιλία. Και η Ελλάδα έθεσε ως αποκλειστική προϋπόθεση για να κατέλθει σε μια συζήτηση με βάση το Διεθνές Δίκαιο μόνο το ότι δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια με επιθετικό χαρακτήρα. Όταν συζητάς για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δεν μπορεί το ένα από τα δύο μέρη να παραβιάζει αυτές τις ίδιες τις θαλάσσιες ζώνες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This