Τρίτη 27/7/2021

Μείον ένας υποψήφιος για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού – Έμειναν έξι

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξετάστηκε η εξέλιξη του προγράμματος προμήθειας των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και όπως έγινε γνωστό, απορρίφθηκε αυτή της Ισπανίας.

Δεκτή έγινε η εισήγηση να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από την Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Διαβάστε ακόμα: Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση πριν από την τελική προσφορά των ΗΠΑ

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ