«Κάνει παιχνίδι» η τουρκική προπαγάνδα: Που θα τρυπήσει τελικά το Abdulhamid Han;

Εντός του Σαββατοκύριακου η τουρκική NAVTEX;

Must Read

Αιγαίο, Μεσόγειος, ή κυπριακή ΑΟΖ; Που θα πάει τελικά να κάνει παραβιάσεις (σ.σ. είναι δεδομένο ότι θα απλώσει το… τρυπανάκι του) και να λέει ότι κάνει έρευνα για γεώτρηση το τέταρτο τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο;

Τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως κάνουν χοντρό παιχνίδι με το θέμα αυτό συντηρώντας μια προπαγάνδα και μια απειλητική διάθεση, η οποία δεν έχει ακόμα εκφραστεί αν είναι κατά της Ελλάδας, ή κατά της Κύπρου, αλλά στρέφεται κατά και των δύο.

Αναφέρεται ωστόσο στις σελίδες των τουρκικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ, ότι η επικείμενη έξοδος του Abdulhamid Han στις 9 Αυγούστου, έχει προκαλέσει «πανικό στην Ελλάδα»!




Για παράδειγμα στο CNN Turk ειδικοί και μη, μιλούσαν για την κλιμάκωση ενός «αγώνα εξουσίας» ανάμεσα σε Τουρκία, Ελλάδα και ΗΠΑ, οι οποίες κατά τους Τούρκους βρίσκονται πίσω από τις κινήσεις της χώρα μας. που αφορά την «ενεργειακή οικονομική πολιτική».

Μάλιστα έγινε λόγος για «κόκκινη γραμμή», που είναι το σύνορο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, περιοχή που κατά το CNN Turk, δεν έχει καθοριστεί ακόμη το καθεστώς της, αλλά ανήκει στην Τουρκία! Φυσικά δεν έλειψε η αναφορά και στο Καστελλόριζο, αλλά και μια πονηρή εστίαση στην κυπριακή ΑΟΖ.




Όσο για τον προορισμό του Adbulhamid Han; Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για «αδειοδοτημένες περιοχές», αλλά και για περιοχές που η Τουρκία έχει κάνει και στο παρελθόν έρευνες.

Σύμφωνα με το Open, εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να εκδοθεί η τουρκική NAVTEX για την περιοχή που θα κινηθεί το πλωτό γεωτρύπανο κι εκεί θα φανεί πόσο «πολεμική» είναι η διάθεση της Άγκυρας.

Υπάρχει βέβαια και ένα σενάριο που θέλει την Τουρκία να εκδίδει την τελευταία στιγμή τη NAVTEX, λίγες ώρες δηλαδή πριν την έξοδο του Abdulhamid Han, με σκοπό να αιφνιδιάσει την Ελλάδα (κατά κύριο λόγο).

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This