Κυριακή 9/5/2021

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για επεισόδια οπαδών του σε αγώνα μπροστά σε… άδειες κερκίδες!

Oι «ερυθρόλευκοι» θα αναγκαστούν να παίξουν για δύο αγωνιστικές... κεκλεισμένων των θυρών!

Απίστευτο κι όμως… ξεκάθαρα ελληνικό αυτό που συνέβη με τον -φετινό πρωταθλητή- Ολυμπιακό, καθώς του επιβλήθηκε τιμωρία για τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο, λόγω πανδημίας, διεξήχθη… μπροστά σε άδειες κερκίδες!   

Η πλάκα γίνεται… ακόμη καλύτερη, καθώς η ποινή αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι «ερυθρόλευκοι» θα «αναγκαστούν» για δύο αγωνιστικές να παίξουν… κεκλεισμένων των θυρών, σε μια περίοδο όπου όλα τα παιχνίδια γίνονται, θεωρητικά πάντα, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυξημένων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το πειθαρχικό όργανο της Super League τιμώρησε τον Ολυμπιακό με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, με την εν λόγω ανακοίνωση να αναφέρει τα ακόλουθα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 11/4/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 11/4/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/96/1/15-λστ από 13/4/2021 Έκθεση της Αστυνομίας: συνολική χρηματική ποινή πενήντα τεσσάρων χιλιάδων (54.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές».

Η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή

Επί της ουσίας, δηλαδή, η τιμωρία αφορά αποκλειστικά και μόνο το πρόστιμο που επίσης καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ όσον αφορά τους αγώνες που θα δώσει… κεκλεισμένων των θυρών, είναι κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (21/4) και ΑΕΚ (25/4). Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως οι «ερυθρόλευκοι» απολογήθηκαν με υπόμνημα και τούς επιβλήθηκε η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή, αφού κινδύνευαν με πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας τους για 2 έως 4 αγωνιστικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ