Σφοδρές αντιδράσεις από FIFA – UEFA: Στα χαρακώματα μετά την… απόδραση των «12»

Τσέφεριν: Εκτός Euro και Mundial όποιος παίκτης τολμήσει να παίξει στη νέα λίγκα

Must Read

Πόλεμος χαρακωμάτων. Οι δώδεκα ισχυρές ομάδες του πλανήτη (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο) αποφάσισαν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία της Super League και να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Αποφάσισαν να γίνουν πιο πλούσιες, πιο ισχυρές, αδιαφορώντας για τον κόσμο και ξεχνώντας ότι το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς των σπορ» απλά γιατί είναι λαϊκό άθλημα. Οι αντιδράσεις των FIFAUEFA σκληρές, όπως και των κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα μεγαλύτερες των φιλάθλων που απειλούν με μποϊκοτάζ.

Κι όλα αυτά γιατί περίπου 750.000.000 ευρώ είναι οι απώλειες μόνο το 2019-20 (φέτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερες) και 5,7 δισεκατομμύρια καθαρό χρέος των μεγάλων ομάδων.

Σε αυτούς τους αριθμούς πρέπει να εντοπιστεί, σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, το δημιούργημα της Super League τη συγκεκριμένη στιγμή. H ισπανική As αποκαλύπτει ότι για… ξεκίνημα οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της ευρωπαϊκής Super League, καθώς και οι άλλοι τρεις που πρόκειται να ενταχθούν, με την ίδια «ιδιότητα», θα μοιραστούν 3,5 δισ. ευρώ. Χρήματα με τα οποία θα γίνει μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία των συλλόγων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση και να αποκατασταθούν οι παράμετροι στις οποίες το ποδόσφαιρο κινήθηκε έως τον Μάρτιο του 2020. Η JP Morgan, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι η οικονομική οντότητα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της Super League. 

Επισημαίνεται ότι ο νικητής της Super League θα μπορούσε να κερδίσει ποσό κοντά στα 400.000.000 ευρώ, περισσότερα δηλαδή από τις τριπλάσιες αποδοχές του νικητή του Champions League αυτή τη σεζόν (120.000.000 ευρώ). Η Μπαρτσελόνα, η ομάδα που εισέπραξε τα περισσότερα από όλες τις ομάδες το 2019, κέρδισε συνολικά 117.000.000 ευρώ.

Πώς όμως μπορεί να είναι δυνατή αυτή η αύξηση; Όπως επιβεβαιώνεται από τη Super League, θα διαχειρίζονται άμεσα τα εμπορικά και οπτικοακουστικά δικαιώματα, ενώ επιπλέον γίνεται λόγος για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης 10 δισ. ευρώ, αντί των 4,1 δισ. ευρώ που διέθεσε η UEFA το 2020 και διανέμεται μέσω των ομοσπονδιών.

Όλα αυτά δείχνουν ότι, αν οι διεθνείς ομοσπονδίες αλλά και οι ομοσπονδίες των χωρών δεν καταφέρουν να σταματήσουν αυτό το έκτρωμα (στα θετικά το εντυπωσιακό «όχι» των Μπάγερν, Ρεάλ, Ντόρτμουντ, Λειψία), τότε το ποδόσφαιρο… πέθανε!

Τσέφεριν: Εκτός Euro και Mundial όποιος παίκτης τολμήσει να παίξει στη νέα λίγκα

Τιμωρίες δίχως έλεος! Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν με αφορμή την ίδρυση της European Super League, καθώς χαρακτήρισε «ύπουλα φίδια» τους προέδρους των 12 ομάδων και προειδοποίησε τους παίκτες πως όποιος παίξει στη νέα λίγκα… ξεχνάει Euro και Mundial!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιέσπερ Μόλερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι πρόκειται να αποβληθούν εντός της εβδομάδας από τα ημιτελικά του φετινού Champions League!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Όποιος ποδοσφαιριστής αγωνιστεί στην κλειστή λίγκα θα αποβληθεί αυτομάτως από το Euro αλλά και το Mundial. Το Champions League θα συνεχιστεί και χωρίς τους 12 συλλόγους που πήραν αυτή την απόφαση. Θα παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την ανοησία. Η UEFA και ο ποδοσφαιρικός κόσμος εναντιωνόμαστε σε μια κίνηση ντροπιαστική με απώτερο σκοπό το συμφέρον των ομάδων που διακατέχονται από απληστία και τίποτα άλλο».

Όσον αφορά στον Αντρέα Ανιέλι: «Δεν έχω ξαναδεί κάποιον άνθρωπο να ψεύδεται τόσο πολλές φορές όπως εκείνος. Μίλησα μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου και μου είπε ότι είναι όλα ψέματα. Η απληστία εξαφανίζει όλες τις ανθρώπινες αξίες. Η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους είναι ο Ανιέλι, λέει τόσα ψέματα, είναι απίστευτο. Δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε τόσο κοντά μας φίδια, τώρα ξέρουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This