Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ, 3-2 ο Άγιαξ

Must Read

Έδωσε μεγάλη μάχη αλλά δεν κατάφερε να κάνει το «θαύμα» ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε 3-2 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Οι Θεσσαλονικείς που προηγήθηκαν θα ψάξουν μια θέση στους ομίλους του Europa League.
Η «καυτή» έδρα των Ολλανδών σε συνδυασμό με την δίψα των παικτών του Τεν Χάαγκ να «καταπιούν» τους Θεσσαλονικείς δημιούργησε πολύ γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε στο 13′, όταν ο Ζαμπά έκλεψε από τον Μπλίντ στο κέντρο, έτρεξε ως την αντίπαλη περιοχή όμως ο Ακπόμ δεν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Βραζιλιάνου. Η «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» πάγωσε δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Μπίσεσβαρ υποδέχθηκε την μπάλα μετά από κακό διώξιμο του Φέλτμαν και με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό νίκησε τον Ονανά.
Στην συνέχεια, όπως ήταν λογικό οι Ολλανδοί «έπνιξαν» την ομάδα του Φερέιρα και στο 30′ κέρδισαν πέναλτι έπειτα από αφελές σπρώξιμο του Ελ Καντουρί στον Νέρες. Ο Πασχαλάκης όμως είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» στον Τάντιτς από τα 11 βήματα. Στο 41′, ενώ το τέμπο είχε πέσει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν άλλο ένα πέναλτι αυτή τη φορά, θύτης ήταν ο Μπίσεσβαρ. Ο Τάντιτς ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και πήρε εκδίκηση από τον Έλληνα πορτιέρο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη ο Άγιαξ πίεζε ασφυκτικά ενώ, ο ΠΑΟΚ έψαχνα ένα γκολ που θα τον έβαζε μπροστά, στην αντεπίθεση. Οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν αρκετές φορές αλλά οι παίκτες του Φερέιρα είχαν κακές επιλογές. Εν τέλει το γκολ από τους Ολλανδούς ήρθε αναπόφευκτα στο 79′ με τον Ταλιαφίκο να παίρνει αμαρκάριστος κεφαλιά μετά από κόρνερ.
Λίγο πριν την εκπνοή ο Αίαντας πήρε και τρίτο πέναλτι για μαρκάρισμα του Λέο Μάτος στον Αργνεντίνο μπακ. Ο Τάντιτς πήρε… αγκαλιά την μπάλα και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Μπίσεσβαρ με ωραίο πλασέ κατάφερε να μειώσει για την ελληνική ομάδα.
Οι Θεσσαλονικείς τώρα θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ντάνλακ-Σλόβαν Μπρατισλάβας. για μια θέση στους ομίλους του Europa League.
ΑΓΙΑΞ: (Έρικ τεν Χάαγκ): Ονάνα, Βέλτμαν, Φαν ντε Μπεκ (90′ ντε Βιτ), Νέρες (78′ Χούντελαρ), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Μάριν (46′ Ντεστ), Μαρτίνεζ, Ζίγετς, Ταλιαφίκο

ΠΑΟΚ: (Αμπλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63′ Σφιντέρσκι), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ακπόμ, Ζαμπά (71′ Λημνιός).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This