Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή στον τελικό ο ΠΑΟΚ, αφήνοντας εκτός την ΑΕΚ (video)

Παρά το χαμένο πέναλτι, κατάφερε να «γυρίσει» το σκορ στις σε 2-1 στις καθυστερήσεις

Must Read

Ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκλεισε απόψε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ, ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 από το 69′ κι ενώ στο 60′ είχε χάσει πέναλτι!   

Σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση και πάθος, όπως αναμενόταν, όχι όμως και ποιότητα,  ο Δικέφαλος του Βορρά που έπαιζε για δυο αποτελέσματα έριξε το βάρος στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια σαφώς πιο επιθετική, αλλά και σχετικά ακίνδυνη ΑΕΚ, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι η πρώτη πραγματικά αξιόλογη φάση της ήρθε ουσιαστικά στο 3ο των καθυστερήσεων, με το δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Λόπες.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και στο 46′ πλησίασε στο γκολ, μετά από σουτ του Αουγκούστο. Στη συνέχεια η ΑΕΚ να ανέβασε ρυθμούς, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε στο 60′ ο Σφιντέρσκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, που είδε, όμως, την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Όλα ξεκίνησαν στο 69ο λεπτό

Η ΑΕΚ απάντησε αρχικά στο 67′ με τον Ανσαριφάρντ, ώσπου στο 69′ ο Γαλανόπουλος  με κεφαλιά αιφνιδίασε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν σε αδιέξοδο, με την ΑΕΚ να έχει ανεβάσει στροφές και να πιέζει για δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, βρήκε λύση στο 84′ με τον Κρμέντσικ το δυνατό σουτ  του οποίου εμβόλισε την εστία του Τσιντώτα γράφοντας το 1-1.

Τη μεγάλης αξίας πρόκριση εδραίωσε ο ΠΑΟΚ με πλήρη ανατροπή και υπέροχο γκολ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν πέρασε έντεχνα την μπάλα με ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω από τον Τσιντώτα για να κάνει το τελικό 2-1 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον τελικό.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (97′ Λύρατζης), Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Νεντελτσιάρου, Λόπες (62′ Μιτάϊ), Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Κρίστιτσιτς (62΄Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62΄Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

  • Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This