Δευτέρα 2/8/2021

Τι απάντησε η UEFA για την πρόκληση των Σκοπιανών

Ακολουθούν την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και οι «άρχοντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Σε όλα τα επίπεδα έχει καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και είμαστε οι μόνοι που επιμένουμε να την εφαρμόζουμε! Η πρόκληση των Σκοπιανών στον αγώνα της με την Αυστρία για το Euro 2020, όπου εμφανίστηκε σαν «Μακεδονία», το αποδεικνύει περίτρανα.

Την τακτική δε του Πόντιου Πιλάτου ακολουθεί και η UEFA, που απάντησε στην επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. O αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA, Κέβιν Λαμούρ, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βασίζεται συχνά στον κωδικό χώρας ISO για να αναγνωρίσει τις ενώσεις-μέλη της και πως η πρακτική αυτή αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 1 παράγραφος 3ε) της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η UEFA επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020. Και συνεχίζει με το γνωστό μότο ότι δεν θα επιτρέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης και θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτική ουδετερότητας!

Φυσικά την πολιτική ουδετερότητα της UEFA την είδαμε και σε αυτή την περίπτωση…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ