Ιδού ο νέος Παναθηναϊκός: Οι 9 «σίγουροι» και τα 2 ερωτηματικά του Δώνη

Must Read

Έτοιμα όλα τα όπλα του δεν τα έχει ο Γιώργος Δώνης για τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μπουζούκης έχει χάσει προπονήσεις για τρεις εβδομάδες λόγω του τραυματισμού του, ο Δανός Ούφε Μπεκ είναι παντελώς ανέτοιμος, ο Γάλλος Γιοάν Μολό ακόμα χρειάζεται χρόνο για να ανταποκριθεί σε 90λεπτο, αυθεντικός αμυντικός χαφ στο ρόστερ δεν υφίσταται (!) πλην Κουρμπέλη, θέλει και έναν αξιόπιστο σέντερ φορ για να δίνει ανάσες στον Μακέντα.

Μ’ αυτά τα δεδομένα σχεδίασε το πλάνο του για το τελευταίο τεστ εναντίον της Ξάνθης, πάνω – κάτω με τα ίδια δεδομένα θα ετοιμάσει τα πλάνα του και για τα δυο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος (πριν τη διακοπή του λόγω του αγώνα Ελλάδα – Λιχτενστάιν) εναντίον της Λαμίας και του ΟΦΗ.

Διότι από ‘δω και πέρα, στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου, όποιοι παίκτες κι αν αποκτηθούν δεν θα είναι έτοιμοι για την αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στα πρώτα δύο ματς πρωταθλήματος. Βάσει αυτών των δεδομένων, λοιπόν, φαίνεται πως εννιά από τις έντεκα θέσεις της ενδεκάδας είναι «κλειδωμένες» για την εκκίνηση της σεζόν, ενώ για άλλες δύο υπάρχουν ερωτηματικά, αλλά και φαβορί: ο Πορτογάλος Ζοάο Νούνες έναντι του Δημήτρη Κολοβέτσιου για τη μία εκ των δύο θέσεων στο κέντρο της άμυνας και ο Ηλίας Χατζηθοεδωρίδης έναντι του Μολό και του Χατζηγιοβάνη (αν… είναι ακόμα εδώ) για τη μία εκ των δύο θέσεων στα άκρα της επίθεσης. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ο Σωκράτης Διούδης δεν βρήκε προσφορά που θα δελεάζει τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό (δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης ως τώρα, το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου), παρέμεινε στο ρόστερ και θα ξεκινήσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν ως ο βασικός κίπερ της ομάδας. Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε τερματοφύλακα και φαίνεται να εμπιστεύεται τον Κώστα Κότσαρη για αναπληρωματικό.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Ο Ματίας Γιόχανσον θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ στην αρχή. Ο Κουλιμπαλί αποχώρησε (δεν έχει βρει ακόμα ομάδα…), ο Νούνες μπορεί να παίξει στη θέση (δυο χρόνια βασικός δεξιός μπακ και στόπερ στη Λέχια Γκντανσκ), ο Αποστολάκης ανήκει στις εναλλακτικές επιλογές. Αν παραχωρηθεί ως δανεικός, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει δεξιό μπακ (Μαυρίας από Ομόνοια;) ως εναλλακτική λύση.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Ο Εμάνουελ Ινσούα δεν… έχει αντίπαλο. Εκκρεμεί η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του (λήγει του χρόνου) και προέρχεται από σούπερ σεζόν. Αναπληρωματικοί στη θέση του θα είναι ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και ο νεαρός Βασίλης Ζαγαρίτης, που ήταν από τις ευχάριστες για τον Δώνη εκπλήξεις της προετοιμασίας.

ΣΤΟΠΕΡ

Ολοταχώς προς… ολική αλλαγή συγκριτικά με την περυσινή σεζόν. Δηλαδή από το δίδυμο Κολοβέτσιου – Μαυρομάτη, στο δίδυμο Νούνες – Πούγγουρα. Ποιος να το περίμενε ότι ο Πούγγουρας θα ήταν ο Νο 1 στην ιεραρχία του Δώνη στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου; Κι όμως είναι! Νούνες και Κολοβέτσιος διεκδικούν μία θέση (φαβορί ο Πορτογάλος που δείχνει πολύ πιο… άνετος στο κατέβασμα της μπάλας, πιο δυνατός, ικανότερος στις εναέριες μονομαχίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση). Τέταρτη επιλογή ο Μαυρομάτης προς το παρόν και… περιμένουμε αν θα γίνει και μεταγραφή (Ρόντγουελ;).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα ήταν ούτως ή άλλως ο Νο 1, αλλά… δεν υπάρχει κι άλλος αυτή τη στιγμή για τη συγκεκριμένη θέση, εν αναμονή, βέβαια, των εξελίξεων στην υπόθεση του Ρόντγουελ. Ο Κάτσε αποχώρησε, Στάικος και Τζανδάρης ψάχνουν για ομάδα, Δώνης και Νούνες οι εναλλακτικές λύσεις στο υπάρχον ρόστερ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Ο Ζαχίντ είναι αναντικατάστατος και ο Χρήστος Δώνης θα ξεκινήσει βασικός για τρεις λόγους: α) Ο Κολοβός δεν έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα αμυντικά ‘πρέπει’ της θέσης β) ο Ζαχίντ χρειάζεται δίπλα του τρεξίματα και αμυντική υποστήριξη γ) δεν υπάρχει… άλλο αυθεντικό οκτάρι στην ομάδα! Ο Μπουζούκης ήταν «δεκάρι» που εκπαιδεύτηκε πέρυσι ως εξτρέμ και… θα δούμε εφέτος πώς και πού θα αξιοποιηθεί (πιθανότατα ως “οκτάρι”, σ΄αυτή τη θέση τον δοκίμαζε ο Δώνης στα φιλικά). Ο Τζακ Ρόντγουελ μπορεί να υποστηρίξει (και) αυτή τη θέση, ειδάλλως θα είναι εμφανές το κενό σε εναλλακτικές επιλογές στη μεσαία γραμμή…

ΕΞΤΡΕΜ

Η μία θέση είναι «καπαρωμένη» από τον Δημήτρη Κολοβό. Για τη δεύτερη φαβορί αρχικά είναι ο Χατζηθοεδωρίδης, ως αριστεροπόδαρος και… τρεχαντήρι, παρότι απέναντι σε κλειστές άμυνες δεν το… έχει και τόσο πολύ. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν βασικός σε όλα τα φιλικά ματς και αν δεν πωληθεί θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού  στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ο Μολό αρχικά θα είναι στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο β΄ημίχρονο (όπως και στο φιλικό εναντίον της Ξάνθης), ο Μπεκ αναμένεται να είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Υπερπλήρης ο Παναθηναϊκός σ΄αυτή τη θέση, όπου δοκιμάζεται (ανεπιτυχώς) και ο Καμπετσής και έχει παίξει πολλάκις στον ΑΠΟΕΛ ο Ζαχίντ.

ΣΕΝΤΕΡ  ΦΟΡ

Ο Φεντερίκο Μακέντα βγάζει μάτια στα φιλικά ματς κι ας έχει χάσει 5-6 εύκολα γκολ. Πιο φρέσκος, πιο δυνατός, με περισσότερα τρεξίματα, με φοβερή αυτοπεποίθηση, έχει καλύτερη χημεία με τους συμπαίκτες του, σκοράρει τακτικά και θα είναι ο βασικός σέντερ φορ στο 4-3-3. Εναλλακτική προς το παρόν ο υπ’ ατμόν Βέργος, εν αναμονή του επιθετικού που θέλει ο Δώνης, ενώ ως φορ μπορεί να παίξει και ο Καμπετσής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This