Άγριο ξέσπασμα Βέλγου σούπερ σταρ κατά της UEFA: «Δεν νοιάζεται για τους παίκτες, αλλά μόνο για τα λεφτά»

«Αν ποτέ δεν λέμε τίποτα, θα είναι πάντα το ίδιο», είπε οργισμένος ο Κουρτουά

Must Read

Ο τερματοφύλακας της ποδοσφαιρικής Εθνικής ομάδας του Βελγίου, Τιμπό Κουρτουά, κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη του ποδοσφαίρου ότι δίνουν προτεραιότητα στα οικονομικά έσοδα, έναντι της υγείας των παικτών σε μια δριμεία επίθεση με αφορμή τον χειρισμό της UEFA και της FIFA του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού ημερολογίου.

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε μετά την ήττα του Βελγίου από την Ιταλία με 2-1 στα στον μικρό τελικό του UEFA Nations League, έναν αγώνα που χαρακτήρισε ως «άσκοπη προσθήκη σε ένα ήδη διογκωμένο πρόγραμμα».

Ο Κουρτουά επιτέθηκε στις πρακτικές της UEFA, ισχυριζόμενος ότι όσο τα χρήματα έρχονται, η ευημερία των παικτών δεν είναι παρά μια μεταγενέστερη σκέψη.

«Αυτό το παιχνίδι (σ.σ. ο μικρός τελικός) ήταν απλώς ένα παιχνίδι για τα χρήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό», δήλωσε ο θυμωμένος Κουρτουά στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα. «Απλώς το παίζουμε γιατί, για την UEFA, είναι επιπλέον χρήματα και είναι ένα επιπλέον παιχνίδι στην τηλεόραση. Κοιτάξτε πόσο άλλαξαν και οι δύο ομάδες [τα σχήματά τους]. Αν και οι δύο ομάδες ήταν στον τελικό, θα έπαιζαν άλλοι παίκτες. Αυτό δείχνει απλά ότι παίζουμε πάρα πολλά παιχνίδια», είπε ο Βέλγος.

Ο Κουρτουά, ο σύλλογος του οποίου ήταν από τους βασικούς υπογράφοντες στην –τελικά- ατυχή πρόταση για Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ήταν επίσης πολύ επικριτικός για τα σχέδια διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

«Την επόμενη χρονιά θα έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, ίσως χρειαστεί να παίξουμε ξανά μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Θα τραυματιστούμε και κανείς δεν νοιάζεται πια για τους παίκτες», επεσήμανε έξαλλος ο Κουρτουά.

Και πρόσθεσε:

«Μετά από μια μακρά σεζόν, θα πρέπει να παίξουμε ξανά τέσσερα παιχνίδια στο Nations League, θα έχουμε δύο εβδομάδες διακοπές – και αυτό δεν αρκεί για να μπορούν οι παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν για 12 μήνες στο υψηλότερο επίπεδο. Αν ποτέ δεν λέμε τίποτα, θα είναι πάντα το ίδιο. [Η UEFA] μπορεί να θυμώνει με άλλες ομάδες που ήθελαν να κάνουν τη Super League, αλλά δεν νοιάζονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους. Ακούμε ότι θέλουν να διοργανώνουν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο. Πότε θα ξεκουραστούμε; Ποτέ. Έτσι, στο τέλος, οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματίζονται συνεχώς και αυτό είναι το τέλος τους. Δεν είμαστε ρομπότ».

https://youtu.be/b_KmGlPJz-Q

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This