Champions League: Η UEFA τα έκανε μαντάρα στην κλήρωση για τη φάση των 16!

Από φέτος παύει να ισχύει το εκτός έδρας γκολ που έδινε αβαντάζ στους φιλοξενούμενους!

Must Read

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, που λένε, με τους εκπροσώπους της UEFA να τρέχουν σήμερα πανικόβλητοι να διακόψουν την ηλεκτρονική κλήρωση για τα ζευγάρια της φάσης των 16 του Champions League, καθώς η κληρωτίδα… έκανε τα δικά της!

Συγκεκριμένα, λόγω τεχνικού προβλήματος, κόντεψε να «ζευγαρώσει» ομάδες που είχαν ήδη βρεθεί αντιμέτωπες ομάδες στη φάση των ομίλων (Λίβερπουλ με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Βιγιαρεάλ), με τις νομικές υπηρεσίες των εν λόγω ποδοσφαιρικών συλλόγων να σπεύδουν να διαπιστώσουν αν μπορεί, βάσει κανονισμών, να ισχύσει κάτι τέτοιο.

Η UEFA δεν άργησε να αντιληφθεί το λάθος, και έβγαλε ανακοίνωση, μέσω της οποίας είχε επισήμανε ότι η νέα κλήρωση θα λάμβανε χώρα στις 16:00 ώρα Ελλάδας. «Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα με το λογισμικό ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών που δίνει οδηγίες για το ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, προέκυψε ένα σημαντικό σφάλμα στην κλήρωση για τον γύρο των «16» του UEFA Champions League. Ως αποτέλεσμα αυτού, η κλήρωση κηρύχθηκε άκυρη και θα επαναληφθεί πλήρως στις 15:00», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν νέας κλήρωσης, τα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν, τελικά, οι ομάδες που θα προκριθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, είναι τα ακόλουθα:

  • Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου
  • Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι
  • Μπενφίκα – Άγιαξ
  • Τσέλσι – Λιλ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
  • Ίντερ – Λίβερπουλ
  • Παρί – Ρεάλ Μαδρίτης

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 15, 16, 22 και 23 Φλεβάρη 2022 και οι ρεβάνς στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινούν στις 22:00 το βράδυ. Όσον αφορά στην κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, αυτή θα γίνει στις 18 Μαρτίου και ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης στις 28 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή τη σεζόν δεν ισχύει, πλέον, ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιχνίδια που θα έχουν ισόπαλο συνολικό σκορ θα οδηγούνται στην παράταση και, αν χρειαστεί, στη διαδικασία των πέναλτι.

Για την ιστορία, η αρχική κλήρωση είχε φέρει αντιμέτωπες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Παρί ΣΖ του Λιονέλ Μέσι, τη Λίβερπουλ με τη αυστριακή Σάλτσμπουργκ, την Τσέλσι με τη Λιλ, την Μάντσεστερ Σίτι με τη Βιγιαρεάλ, την Μπενφίκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Μπάγερν, την Ίντερ με τον Άγιαξ και την Σπόρτινγκ Λισαβώνας με τη Γιουβέντους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This