Το δις εξαμαρτείν…

Οι ευθύνες του Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών στο ματς με τον Παναθηναϊκό

Must Read

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσαν στο ίδιο λάθος. Πέρυσι, στο ΟΑΚΑ, οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 1-0 της ΑΕΚ, με το γκολ του Φορτούνη στις αρχές του β´ ημιχρόνου και ισοφαρίστηκαν στο 90ο λεπτό από τον Μπακασέτα. Το βράδυ της Κυριακής, πάλι στο ΟΑΚΑ, η πειραϊκή ομάδα άνοιξε το σκορ κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Γκερέρο και ήρθε η ισοφάριση στο 90´ από τον Μολό.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι Ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαιολογίες. Όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί και να έχουν πάρει το πάθημά τους. Φέρουν μεγάλη ευθύνη και το γνωρίζουν. Και αν στην περίπτωση της ΑΕΚ, συνέβη για πρώτη φορά και υπήρχε και στο τέλος η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το γήπεδο, τώρα δεν υπήρχαν ελαφρυντικά.

Βάσει της απόδοσής του ο Ολυμπιακός δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο στον αγώνα. Δύο ευκαιρίες είχε όλες κι όλες προς την εστία του Διούδη. Και οι δύο από τον Γκερέρο. Η μία έγινε γκολ και η άλλη σταμάτησε η μπάλα στα γάντια του γκολκίπερ των Πρασίνων.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Ο Πορτογάλος δεν φρέσκαρε την ομάδα του που ήταν κουρασμένη και χωρίς ενέργεια από το παιχνίδι μεσοβδόμαδα με την Τότεναμ. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει μεγάλο και καλό ρόστερ. Που είναι οι υπόλοιποι; Γιατί πρέπει να παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους έδειξαν υπεροψία. Πίστεψαν ότι, αφού τα κατάφεραν με την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού κέρδισαν την Κράσνονταρ και την Μπασακσεχίρ, θα ήταν ευκολάκι το ματς με τον φετινό κακό Παναθηναϊκό που πήγαινε στο ντέρμπι έχοντας μόλις ένα βαθμό στο πρωτάθλημα.

Τα παιχνίδια όμως δεν κερδίζονται μόνο με τη φανέλα. Ούτε χωρίς να βάλεις τα πόδια στη «φωτιά». Πρέπει να ιδρώσεις για να έρθει η νίκη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων». Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν στα λόγια. Οι πράξεις τους έδειξαν άλλα. Ο Μεριά και ο Σεμέδο έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης έκαναν την χειρότερή τους εμφάνιση. Ο Ελαμπντελαουί δεν πήρε ούτε μία επιθετική προσπάθεια. Ο Ποντένσε έτρεχε, έτρεχε αλλά χωρίς ουσία. Ο Βαλμπουενά έφαγε αρκετές κλοτσιές στην αρχή του αγώνα και στη συνέχεια δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια. Μόνο ο Σα, ο Τσιμίκας και ο σκόρερ Γκερέρο πάλεψαν.

Όταν όμως θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, η καλή απόδοση τριών παικτών δεν αρκεί. Η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν σαν ήττα για τον Ολυμπιακό. Και οι χαμένοι βαθμοί στα ντέρμπι ήταν αυτοί που του στοίχισαν πέρυσι την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This