Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο τερματοφύλακας που έσωσε την Αργεντινή. Τα πέναλτι, το κόμικ και το στοπ στους Αυστραλούς!

Must Read

Όσοι είδαν τον αγώνα της Αργεντινής με την Αυστραλία θαύμασαν τον Λιονέλ Μέσι, αλλά στο τέλος χειροκρότησαν τον τερματοφύλακα της ομάδας, τον 30χρονο Εμιλιάνο Μαρτίνες με την επέμβαση στις καθυστερήσεις στη φάση που έκοψε την ανάσα των Αργεντίνων και των φίλων του ποδοσφαίρου της…




 Με τον Μέσι τον συνδέουν λίγα και τον χωρίζουν πολλά. Κι αυτός ήρθε μικρός στην Ευρώπη. Στα 17 του χρόνια κι ενώ έπαιζε στην ομάδα νέων της Ιντεπεντιέντε τον ανακάλυψε η Άρσεναλ που τη μέρα των γενεθλίων του προσέφερε συμβόλαιο για την αντίστοιχη ομάδα των νέων με εξαιρετικές προοπτικές.

Στο Λονδίνο φανέρωσε το ταλέντο του, βελτιώθηκε, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος για να εμπιστευθούν την εστία τους σε έναν Αργεντίνο τερματοφύλακα Να ήταν τουλάχιστον μέσος ή επιθετικός;

Αρχισε μια περιήγηση σε μικρότερες ομάδες της Αγγλίας, ακόμα και της Ισπανίας, ως δανεικός για να φθάσει στα 28 χρόνια του να πάει στην Άστον Βίλα όπου βρήκε την υγειά του. Καθιερώθηκε αμέσως και κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής.

Στο Κόπα Αμέρικα από τα δικά του χέρια η ομάδα πέρασε στον τελικό. Στον ημιτελικό με την Κολομβία στη διαδικασία των πέναλτι σταμάτησε τρεις φορές τους αντιπάλους του. Κέρδισε στον τελικό τη Βραζιλία και ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς να δεχτεί γκολ. Αντίθετα δέχτηκε τα «χρυσά γαντια», τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα του τουρνουά.

Ο Μέσι δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το νέο αστέρι της ομάδας.

 

Σε αυτό το Μουντιάλ αποτελεί και πάλι εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.

Στον αγώνα εμφανίστηκε με βαμένο ένα μέρος των μαλιών του στα χρώματα της σημαίας της Αργεντινής. Ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με τους συμπαίκτες του και το έχασε. Κέρδισε όμως μια σπουδαία εμφάνιση.

Στην Αργεντινή δεν τον φωνάζουν με το όνομά του. Λογικό. Μόνο για το Μουντιάλ υππάρχουν τρεις… Μαρτίνες στην ομάδα, ο αμυντικός Λισάντρο (Μάντεστερ Γιουνάιτεντ) και ο επιθετικός Λαουτάρο (Ίντερ). Τον ξέρουν ώς Ντιμπού!

Το προσωνύμιο του το κόλλησαν στην Ιντεπεντιέντε. Κοκκινομάλης με φακίδες ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα από τους συμπαίκτες του. Διαπίστωσαν ότι έμοιαζε στον ήρωα – καρτούν μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο «Mi familia es Undibujo». Το καρτούν σχολίαζε καταστάσεις μεταξύ των ηθοποιών…

Η σειρά ολοκληρώθηκε όταν ο ποδοσφαιρικός Ντιμπού άρχισε να δειχνει την αξία του.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Άστον Βίλα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026 και δεν κινδυνεύει να τον χάσει ακόμα κι αν γίνει πρωταθλητής κόσμου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This