Με… αύρα Πορτογαλίας ξεκίνησε η Εθνική και… πάρτι, 3-0 το Γιβραλτάρ

Must Read

Από το Φάρο της Πορτογαλίας, ένα τουριστικό θέρετρο στο νότο ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδας την πορεία της για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το καλοκαίρι του 2024 στη Γερμανία.

Η περιοχή είναι άρρηκτα δεμένη με το έπος της Πορτογαλίας. Εκεί η «χρυσή ομάδα» του 2004 υπέστη την πιο γλυκιά ήττα (2-1 από τη Ρωσία) που την οδήγησε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τη γνωστή πορεία.

Οι περισσότεροι από τους διεθνείς έχουν… θολές εικόνες από εκείνη την πορεία. Κι αν δεν υπήρχε το βίντεο θα ήξεραν μόνο από αφηγήσεις των μεγαλύτερων τι έγινε εκεί.

Κι όμως αυτή η ομάδα θέλει να γιορτάσει τα 20χρονα της κατάκτησης του Euro, τουλάχιστον με τη συμμετοχή της. Το πρώτο βήμα έγινε. Μπορεί το Γιβραλτάρ να μην είναι… φόβητρο (το αντίθετο), αλλά αυτό που μένει από τη νίκη με 3-0 είναι η διάθεση των διεθνών που δημιουργούσαν ευκαιρίες μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ενώ είχαν και τρία δοκάρια!

Αξιοσημείωτο είναι το βάθος που διαθέτει, πλέον, η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γκουστάβο Πογιέτ. Έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο παίκτες της κλάσης των Φουρτούνη και Κωνσταντέλια που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα για να προσαρμοστούν στην ομάδα. Ο πρώτος απουσίαζε τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ ο σταρ του ΠΑΟΚ έκανε το ντεμπούτο του κι είχε ευκαιρια στο τέλος του αγώνα να σκοράρει.

Ο Μασούρας στο 11′ άνοιξε το σκορ, στο 45′ με βολίδα ο Σιώπης σημείωσε το πρώτο γκολ με την ομάδα που πανηγύρισε δεόντως, ενώ το σκορ έκλεισε ο Μπακασέτας στο 58′.

Δοκάρι είχαν οι Πέλκας (36′), Παυλίδης (70′) και Μάνταλος (73′).

Το γκολ του Σιώπη (0-2)




Ο εντυπωσιακός πανηγυρισμός




Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62′ Κουμπς), Τορίγια (62′ Μουέλι), Μπρίτο (85′ Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν (85′ Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασιάρο (85′ Στάις).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (86′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (71′ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (86′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (63′ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης).




*Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Γαλλία νίκησε 4-0 την αποδεκατισμένη, λόγω ίωσης, Ολλανδία, με 80.000 θεατές να ζητούν την παραίτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This