Το «δράμα» του Παναθηναϊκού και η άνιση μάχη της Τούμπας

Must Read

Οι Θεσσαλονικείς είναι το απόλυτο φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση (PAOK TV, 20:00) και οι πιθανότητες των «πρασίνων» έστω για έναν βαθμό, μάλλον ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Τα τελευταία τρία χρόνια, τα παιχνίδια της Τούμπας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ έπαψαν να είναι ντέρμπι, και φυσικά η αποψινή αναμέτρηση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα!

Ο Παναθηναϊκός έπαψε να θυμίζει Παναθηναϊκό από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος τού τράβηξε την οικονομική πρίζα και τον κατάντησε ομαδούλα «της σειράς». Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που και ο κόσμος του δείχνει αδύναμος και μαλθακός, σε βαθμό παράξενο.

Τα λόγια του δεξιού αμυντικού του Παναθηναϊκού Ματίας Γιόχανσον στην ιστοσελίδα Svenskafans, πριν από λίγες ημέρες, δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνουν οι «πράσινοι»: «Υπάρχει πολλή πίεση. Το βλέπεις. Ακούς πολλή γκρίνια, σε σημείο να αποφεύγεις να βγεις έξω στην πόλη για να κάνεις μια γρήγορη βόλτα, όπως θα έκανες υπό άλλες συνθήκες. Αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι. Όταν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν, το αξίζουμε».

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, πάντως, είναι πολύ βαθύτερο από ένα αποτέλεσμα. Είναι πολύ βαθύτερο από το γεγονός ότι το ρόστερ είναι αναξιοπρεπές για το μέγεθός του συλλόγου, από το αν υπάρχει ένας γκολτζής φορ ή ένας τερματοφύλακας που να κάνει τη διαφορά.

Το πρόβλημα που αδυνατεί να καταλάβει ο Αλαφούζος, είναι ότι έχει κοπεί ολοκληρωτικά ο ομφάλιος λώρος με τον κόσμο.

Είναι θλιβερό στο ΟΑΚΑ, απέναντι στη Λάρισα, να υπάρχει στις εξέδρες μόλις 3.000 κόσμος. Είναι τεράστια η ευθύνη του Αλαφούζου και ακόμα μεγαλύτερη αυτή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που, με την απουσία τους και την αδιαφορία τους, άφησαν τον Αλαφούζο ανεξέλεγκτο. Αν ήταν ειρηνικά παρόντες και με τη φωνή τους, ποτέ δεν θα έφτανε η ομάδα σε αυτή την κατρακύλα!

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός αποξενώνεται από τον κόσμο του. Δεν θέλει να τον βλέπει, δεν θέλει να ακούει…

Η οικονομική ευρωστία του Αλαφούζου

Ο Αλαφούζος, από την άλλη, με βάση τα διάφορα δημοσιεύματα, έχει εκτοξευθεί οικονομικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά και τον σύλλογο. Άρα υπάρχει… ελπίδα!

Από τη στιγμή που έχει τη ρευστότητα, μπορεί τον Ιανουάριο να πάει να πάρει τέσσερις παικταράδες και να αλλάξει όλον τον ρου της ιστορίας του συλλόγου. Να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα και να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Να κάνει αίτηση στην UEFA να σβήσει την τιμωρία και όλα να γίνουν όπως πρέπει για το όνομα του Παναθηναϊκού.

Το ζητούμενο είναι ένα: Θέλει;

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, χρειάζεται υπομονή! Με τα έξι γκολ που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός σε οκτώ παιχνίδια, έχει την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Χειρότεροι από τους «πρασίνους» είναι μόνο ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός και η Λαμία. Είτε κάνει η ομάδα ευκαιρίες είτε δεν κάνει, γκολ δεν βάζει.

Επιπλέον, είναι σε κακή κατάσταση και ο Φεντερίκο Μακέντα, ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας. Έχει πετύχει δύο γκολ με πέναλτι, αλλά οι ενοχλήσεις στη μέση τον έχουν φέρει πίσω σε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ να παίζει μόλις 35 λεπτά και να μην κάνει απολύτως τίποτα.

Στο ματς της Τούμπας, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει κατάθεση ψυχής. Να έχει στη σύνθεσή του τον περσινό καλό Μακέντα και, παράλληλα, πολλή τύχη για να καταφέρει να φύγει αλώβητος.

Κάτι που, υπό τις παρούσες συνθήκες, φαντάζει σχεδόν αδύνατο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This