Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον Νεϊμάρ: Τα πετροδόλαρα ρέουν άφθονα!

Όλο και περισσότερα αστέρια του ποδοσφαίρου μετακομίζουν σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας

Must Read

Παγκόσμια αστέρια της μπάλας έσπευσαν να «μεταπηδήσουν» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023.

Αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο «άναψε τη σπίθα» με τη μεταγραφή του στην Αλ-Νασρ τον Ιανουάριο, ντίβες όπως ο Νεϊμάρ Τζούνιορ, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Σάντιο Μανέ «μετακόμισαν» (με το αζημίωτο φυσικά) στο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο, εντάχθηκε στην Αλ-Νασρ της Σαουδικής Αραβίας την 1η Ιανουαρίου, αφού έμεινε ελεύθερος διακόπτοντας το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Ρονάλντο έγινε έτσι ο πρωτοπόρος της μεταγραφικής τάσης προς τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 37χρονος πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κέρδισε αρκετούς τίτλους με τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε.

Είναι επίσης πέντε φορές νικητής του UEFA Champions League: τέσσερις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης και σε εθνικό επίπεδο, ο έμπειρος επιθετικός οδήγησε την Πορτογαλία στον τίτλο του UEFA EURO 2016.

Νεϊμάρ Τζούνιορ

Ο Βραζιλιάνος -πρώην πλέον- σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ Τζούνιορ, εντάχθηκε στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Χιλάλ την Τρίτη.

https://www.facebook.com/AlhilalFC
https://www.facebook.com/AlhilalFC

Αν και η διάρκεια και οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ο γαλλικός Τύπος υποστήριξε ότι το ποσό της μεταγραφής είναι περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 87,4 εκατομμύρια δολάρια).

Μετά την ένταξή του στην PSG από την Μπαρτσελόνα το 2017 έναντι αμοιβής ρεκόρ όλων των εποχών, 222 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 263,7 εκατομμύρια δολάρια), ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει πέντε τίτλους στη γαλλική Ligue 1: το 2018, το 2019, το 2020, το 2022 και το 2023.

Ο Νεϊμάρ βοήθησε επίσης την PSG να φτάσει στον πρώτο της τελικό του UEFA Champions League το 2020.

Ως σημαντικός παίκτης της Μπαρτσελόνα από το 2013 έως το 2017, ο Νεϊμάρ τη βοήθησε να κερδίσει το Champions League του 2015 και δύο τίτλους της ισπανικής La Liga το 2015 και το 2016.

Σάντιο Μανέ

Φεύγοντας από τη γερμανική Μπάγερν Μονάχου, ο Σενεγαλέζος επιθετικός Σάντιο Μανέ εντάχθηκε στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Νασρ αυτόν τον μήνα.

Μαζί με τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Τέλες και τον Κροάτη μέσο της Ίντερ, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, ο Μανέ εντάχθηκε στο πλευρό του Ρονάλντο, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

https://twitter.com/SMane_Officiel
https://twitter.com/SMane_Officiel

Ο Μανέ, ο οποίος πήγε στην Μπάγερν Μονάχου από τη Λίβερπουλ το 2022, ήταν ένα από τα αναπόσπαστα μέρη της Λίβερπουλ, βοηθώντας τους «Κόκκινους» να κερδίσουν ένα Champions League, ένα Σούπερ Καπ UEFA και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA.

Ο 31χρονος έπαιξε βασικό ρόλο στον πολυαναμενόμενο τίτλο του αγγλικού συλλόγου στην Premier League το 2020.

Ο Μανέ βοήθησε επίσης τη Σενεγάλη να κερδίσει τον τίτλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2022 και αναδείχθηκε Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 2019.

Καρίμ Μπενζεμά

Ο Γάλλος αστέρας Καρίμ Μπενζεμά υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Αλ-Ιτιχάντ τον Ιούνιο, μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γάλλος επιθετικός πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 μετά την αποχώρησή του από την Ολιμπίκ Λυών, όπου κέρδισε τέσσερις τίτλους γαλλικής Ligue 1.

Βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει πέντε τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ UEFA, πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων FIFA, τέσσερις τίτλους Ισπανικής La Liga, τέσσερα Σούπερ Καπ ΟΥΕΦΑ, τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας και τρία Κύπελλα Ισπανίας κατά τη διάρκεια της 14χρονης θητείας του στην ομάδα της La Liga.

Ο 35χρονος πέτυχε 354 γκολ σε 648 εμφανίσεις και είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών του ισπανικού συλλόγου.

Ο Μπενζεμά κέρδισε επίσης τη Χρυσή Μπάλα το 2022, μετά από μια συγκλονιστική σεζόν 2021-22 για τον σύλλογό του και τη χώρα του.

Ριάντ Μαχρέζ

Ο Ριάντ Μαχρέζ επέλεξε να ενταχθεί στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας από τη Μάντσεστερ Σίτι με τετραετές συμβόλαιο τον Ιούλιο.

https://twitter.com/Mahrez22
https://twitter.com/Mahrez22

Κέρδισε 11 μεγάλα τρόπαια με τη Σίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου UEFA Champions League και τεσσάρων τροπαίων Premier League και άφησε τον σύλλογο ως νικητής του Treble στην τελευταία του σαιζόν.

Ο 32χρονος Αλγερινός εξτρέμ πέρασε πέντε χρόνια στους «Πολίτες» μετά την υπογραφή του από τη Λέστερ Σίτι το 2018 και σημείωσε 78 γκολ, έχοντας και 59 ασίστ σε 236 αγώνες.

Νγκολό Καντέ

Η Αλ Ιτιχάντ  ενίσχυσε περαιτέρω την ομάδα της με τον Γάλλο μέσο, Νγκολό Καντέ, τον Ιούνιο.

Ο Καντέ ένωσε τις δυνάμεις του με τον συμπατριώτη του, Μπενζεμά, για να οδηγήσει τους πρωταθλητές της Σαουδικής Αραβίας ακόμα πιο ψηλά.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 εντάχθηκε στην Τσέλσι το 2016 από τη Λέστερ Σίτι και το συμβόλαιό του έληξε στα τέλη Ιουνίου.

Ο 32χρονος βοήθησε τους «Μπλε» να κερδίσουν έναν τίτλο UEFA Champions League, ένα τρόπαιο Europa League και ένα Super Cup.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This