Υπάρχουν ευθύνες στην Εθνική για την αποτυχία στο Μουντομπάσκετ – Τα χρήματα που κέρδισε, αυτά που διεκδικούσε

Must Read

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την Εθνική μπάσκετ. Η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Το γεγονός ότι κέρδισε τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Κι όμως αυτό, το ελάχιστο, είναι που φέρνει από τις Φιλιππίνες.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Βαγγέλης Λιόλιος που εκλέχτηκε με την στήριξη του Λευτέρη Αυγενάκη ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Δεν μίλησε όμως για τα λάθη που έγιναν.

Δεν είπε, για παράδειγμα, την αλήθεια για την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από την αρχή του καλοκαιριού οι Μπακς δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να αφήσουν το αστέρι τους να πάρει μέρος στη διοργάνωση. Άλλωστε πέρσι στο Ευρωμπάσκετ τραυματίστηκε, Ενώ η ομοσπονδία ήξερε το πρόβλημα το έκρυψε προσπαθώντας στο τέλος να φορτώσει στον ίδιο τον παίκτη τη λάθος διαχείρηση. Με διαρροές φυσικά. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Οι κακές γλώσσες λένε ότι όλη η ιστορία έγινε για να μη χαθούν οι χορηγοί της εθνικής. Το θέμα είναι ότι όλοι πίστευαν ότι στο Μουντομπάσκετ η Ελλάδα θα είχε το μεγάλο της όπλο.

Δεν μίλησε για το κλίμα στην ομάδα. Δεν είναι τυχαία η απροθυμία του Σλούκα και του Καλάθη. Έχει αιτία. Ακόμη και η περίπτωση Μήτογλου είναι ενδεικτική. Ο παίκτης μπορούσε να μείνει, αλλά έφυγε.

Η συμμετοχή πέρα από το πρεστίζ και το δικαίωμα για μια θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά που αποτελεί βασικό στόχο όλων των ομάδων υπάρχει και το οικονομικό κίνητο. Οι θέσεις 9-16 αποφέρουν στις ομάδες από 550.000 δολάρια (507.193 ευρώ). Αν περνούσε στους «8» τα χρήματα θα ήταν 800.000 δολάρια (737.735 ευρώ) και πάει λέγοντας.

Τώρα η ομοσπονδία διαρρέει ότι η Ελλάδα μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για το προολυμπιακό τουρνουά σε μια προσπάθεια να ενισχυθύν οι πιθανότητες πρόκρισης. Η οργάνωσή του στοιχίζει γύρω στα τρία εκ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει το κράτος. Εάν υπήρχε ο Αυγενάκης τότε ίσως να ήταν πιο εύκολο να στείλει τη διοργάνωση στο Ηράκλειο και να πληρώσει τα χρήματα. Τώρα όμως;

Πριν κάνουμε όνειρα για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Να γίνει, από τώρα, μια συζήτηση με τους Μπακς, τον ίδιο τον Γιάννη και κυρίως να εξεταστεί το τι γίνεται με τους ίδιους τους διεθνείς. Η φημολογία για το τέλος της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι έντονη. Ήδη ακούγεται ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο βασικός υποψήφιος για να τον διαδεχτεί. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Αυτή η εθνική και ηλικιακά βρίσκεται λίγο πριν τη δύση της. Ο τελευταίος χορός της θα είναι το προολυμπιακό τουρνουά όπου κι αν γίνει και η ενδεχόμενη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη. Ας λύσει η ομοσπονδία τα προβλήματα, ας μιλήσει με ειλικρίνεια που θέλουν οι φίλαθλοι και προφανές οι χορηγοί κι επειτα ας σχεδιάσει το μέλλον.

Τόσο απλά…

Διαβάστε ακόμα Η νέα αρχή ή η αρχή του τέλους για την Εθνική…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This