Γρ. Ιωαννίδης στη «Δίκη στο Open»: «Η FIFA μπορεί να παρέμβει στην έρευνα των χειραγωγημένων αγώνων»

«Μια περιοχή γκετοποιείται γιατί έχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο», είπε από την πλευρά του ο πατέρας των δύο παιδιών που δέχτηκαν τυφλή δολοφονική επίθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια

Must Read

Στην «Δίκη στο Open», φιλοξενήθηκε ο πατέρας των δύο θυμάτων της τυφλής και αναίτιας δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, τονίζοντας πως μία περιοχή «γκετοποιείται» γιατί έχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

«Τα παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τα στοιχεία έχουν δοθεί όλα στη ΓΑΔΑ», ανέφερε αρχικά ο πατέρας και συνέχισε: «Γυρνώντας από τη διασκέδασή τους ένα αυτοκίνητο σταμάτησε κατέβηκαν τέσσερα άτομα και τους χτύπησαν με σιδερολοστούς στο κεφάλι και μαχαίρωσαν τον μικρό στο μηρό δύο φορές και μια δέχτηκε ο μεγάλος. Σώθηκαν επειδή είναι αδέρφια, γιατί κοίταξαν κατάματα τους δράστες αντιστάθηκαν και έμειναν όρθιοι».

Ο πατέρας επεσήμανε πως τα παιδιά στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους, επειδή η μαχαιριά δεν βρήκε άλλο σημείο του σώματος. «Ευτύχως κανένας από τα δύο παιδιά δεν μαχαιρώθηκε σε κεντρική αρτηρία. Μια περιοχή γκετοποιείται γιατί έχει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο», κατέληξε ο άνδρας.

«Η FIFA μπορεί να παρέμβει στην έρευνα των χειραγωγημένων αγώνων»

Στην ίδια εκπομπή, των μεγάλων αποκαλύψεων, μίλησε και ο δικηγόρος και καθηγητής αθλητικού δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για τις πειθαρχικές κυρώσεις για τα χειραγωγημένα ματς και τη FIFA.

«Η FIFA μπορεί να παρέμβει στην έρευνα των χειραγωγημένων αγώνων στην Ελλάδα. Αρκεί να της ζητηθεί. Η ποινική δικονομία στη χώρα μας είναι λίγο περίεργη, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί, γι’ αυτό και ο ποινικός εισαγγελέας δεν θέλει να μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με συναδέλφους, αλλά αυτό νομίζω είναι λάθος», επεσήμανε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρέπει να θεσπίσει κώδικες και κανονισμούς που ακολουθούν το πνεύμα της FIFA. Υπάρχει ένα άρθρο μέσα στον κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρεται σε σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης. Δεν ξέρω ποιες είναι οι μη σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης. Μια ομάδα πρέπει να διαπράξει το αδίκημα τρεις φορές μέσα σε μια σεζόν για να υπάρξει αυτόματος υποβιβασμός».

Σε ό,τι αφορά στο ποδοσφαιρικό Grexit, ο ίδιος εκτίμησε πως ισχύει η σκέψη. «Είχαμε προειδοποιήσει από πέρυσι ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία πηγάζουν από την Ελλάδα και έχουν σχέση με παρέμβαση της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Αυτό που ενοχλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι μια κυβέρνηση εφαρμόζει ποινές κατά αθλητικών ομάδων και ουσιαστικά παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε με το λεγόμενο μητρώο των ομάδων και τώρα συνεχίζεται με αυτόν τον κρατικό παρεμβατισμό», κατέληξε.

«Η ΚΕΔ δεν θωρακίζει τους διαιτητές»

Τέλος, στην «Δίκη στο Open» εμφανίστηκε και ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος μίλησε για την διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Οι διαιτητές όπως αυτός στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να ορίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα πάσχουμε από διαιτητές. Η ΕΠΟ και περισσότερο η ΚΕΔ δεν θωρακίζει τους διαιτητές», τόνισε σχετικά και υπογράμμισε:

«Οι Έλληνες διαιτητές συνεχίζουν κάνουν λάθη στο VAR, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν κάποια σεμινάρια. Οι Έλληνες διαιτητές είναι ανεκπαίδευτοι, γιατί από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν σεμινάρια στο VAR. Στην Ελλάδα πήραμε το φτηνό πακέτο του VAR με πέντε κάμερες και όχι αυτό με τις δέκα κάμερες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This