Οι Αλβανοί την έδρα και το ρεκόρ, οι Ιταλοί (2-1) το ματς και τους βαθμούς

Έγραψε ιστορία ο Μπαϊράμι με το πιο γρήγορο γκολ (22ο δευτερόλεπτο) σε τελική φάση Euro

Must Read

Η Ιταλία ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έπαιξε τόσο, όσο χρειάστηκε, για να κερδίσει τους βαθμούς και το ματς με την Αλβανία (2-1).

Στα υπέρ της η αντίδραση που έβγαλε στο γκολ που δέχτηκε. Γύρισε το ματς σε 16′. Από εκεί και πέρα, μπορεί οι νικητές να παρουσιάζουν μια νεανική ομάδα, αλλά πατά γερά στην ιστορία της. Κατοχή μπάλας, ρεαλισμός, καταστροφή των επιθετικών ενεργειών των αντιπάλων κι όλα αυτά που έκαναν τη χώρα αυτή να έχει φανατικούς φίλους και επίσης πολλούς εχθρούς.

Οι Αλβανοί αιφνιδίασαν την Ιταλία με το… καλησπέρα. Μόλις στο 22ο δευτερόλεπτο από λάθος επαναφορά του Ντιμάρκο ο Μπαϊράμι, ένας Ελβετός που διάλεξε να παίξει με την ομάδα των γονιών του  και βγάζει το… ψωμί του στην Ιταλία (παλαιότερα Έμπολι, τώρα Σασουόλο) άνοιξε το σκορ.



Ταυτόχρονα πέρασε στην ιστορία αφού έγινε ο παίκτης που έχει σκοράρει το πιο γρήγορο γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Ιταλοί χρειάστηκαν 16′ μόλις λεπτά για να επιστρέψουν στο ματς και να μπουν μπροστά στο σκορ. Αρχικά με τον Μπαστόνι (11′) και στη συνέχεια με τον Μπαρέλα (16′).

Από εκεί κι ύστερα διαχειρίστηκαν απλά το ματς, έκαναν οικονομία δυνάμεων και φρόντισαν να μη δεχτούν γκολ περισσότερο από το να σκοράρουν. Άλλωστε οι παίκτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Από τους 26 της Αλβανικής αποστολής οι δέκα αγωνίζονται σε ιταλικές ομάδες!

Στους ηττημένους που νίκησαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας θα μείνει η πίκρα της φάσης του 90′ όταν ο Ντουναρούμα έκανε την επέμβαση του αγώνα στη μεγάλη ευκαιρία του Μανάι.



Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο (83′ Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90+2′ Φολορούνσο), Φρατέζι, Κιέζα (77′ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (77′ Κριστάντε), Σκαμάκα (83′ Ρετέγκι).
Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι (68′ Χότζα), Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Σεφέρι (68′ Λάτσι), Ασάνι, Μπρόγια (77′ Μανάι).



Έγιναν…
Ισπανία – Κροατία 3-0
Ιταλία – Αλβανία 2-1

Η Βαθμολογία – 2ος όμιλος

Ακολουθούν
Τετάρτη 19/6
16:00 Κροατία – Αλβανία
Πέμπτη 20/6
22:00 Ισπανία – Ιταλία
Δευτέρα 24/6
22:00 Αλβανία – Ισπανία
22:00 Κροατία – Ιταλία

Διαβάστε ακόμη
Προκλητικό πανό Αλβανών. Χάρτης με Κέρκυρα, Ιωάννινα και Γρεβενά

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This