Μεσογειακό Δίκτυο Γυναικών του Ελαιόλαδου, μέσω Ρώμης, ιδρύει ο Δήμος Αγρινίου!

Must Read

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιόλαδου «Pandolea», προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου στη Ρώμη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, και η πρόεδρος του «Pandolea», κ. Loriana Abbruzzetti, συμφώνησαν στην ίδρυση ενός Μεσογειακού δικτύου γυναικών ελαιόλαδου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ConsiglioOleicoloInternazionale, COI).

Στόχος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, είναι η προώθηση της τοπικής οικονομίας: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για εμάς, καθώς το Αγρίνιο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη και την προώθηση του ελαιολάδου. Μεθοδικά και συντονισμένα καταφέραμε να υλοποιήσουμε έναν από τους θεμελιώδεις σκοπούς των εκδηλώσεων “ελαία”. Να συμβάλλουμε στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των εκλεκτών προϊόντων μας και της τοπικής οικονομίας. Να διανοίξουμε νέους ορίζοντες και προοπτικές στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς. Με τη δημιουργία του Μεσογειακού δικτύου συμφωνούμε στην, από κοινού, προώθηση δράσεων για τη συνεργασία των γυναικών που ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή.

αγρινιο ελαιολαδο ρωμη3

Είναι σπουδαίο ότι έγκυροι οργανισμοί, όπως το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας. Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κόποι ετών. Βήμα βήμα χτίζουμε μια δυνατή επιχειρηματική ταυτότητα για το Αγρίνιο. Ανταποκρινόμαστε θετικά στις προκλήσεις του αύριο. Διεκδικούμε ευκαιρίες, αξιοποιούμε δυνατότητες, επιταχύνουμε την πορεία ανάπτυξης και προόδου του Αγρινίου».

Η πρόεδρος του «Pandolea», κ. Loriana Abbruzzetti, δήλωσε ικανοποιημένη από την συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και διαβεβαίωσε την ελληνική αποστολή ότι θα επισκεφθεί το Αγρίνιο, για μια σειρά συναντήσεων με τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This