Βέβαιος ο ιατροδικαστής Λέων για Μαλένα, Ίριδα: «Ασφυκτικός θάνατος»!

«Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τον ασφυκτικό θάνατο»

Must Read

Ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει στην άποψη που έχει εκφράσει εξαρχής: Ότι τα δύο παιδιά πέθαναν λόγω έλλειψης οξυγόνου.

«Μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο όταν δεν έχουμε ικανοποιητικά στοιχεία και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή … Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τον ασφυκτικό θάνατο», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και πρόσθεσε πως «τόσο για το πρώτο παιδί όσο και για το δεύτερο υπάρχουν σημαντικά ευρήματα».

Στην Ίριδα το δεύτερο παιδί της οικογένειας που πέθανε, «έχουμε σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν ουσιαστικά σε συγκεκριμένη αιτία έλλειψης οξυγόνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι και στα δύο παιδιά έχουμε τραύματα στις έξω αεροφόρους οδούς, τραύματα τα οποία τώρα, στην δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση εκτιμώνται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή».

Όσο για τις πιθανές… αστοχίες της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης; Ο κ.Λεών σημείωσε: «Τα ευρήματα προφανώς παραπέμπουν σε συγκεκριμένη αιτία θανάτου, αλλά και είδος θανάτου: ασφυκτικό θάνατο. Εξαρχής ο ασφυκτικός θάνατος ήταν ένα από τα επικρατέστερα σενάρια … Δυστυχώς, η συνάδελφος δεν μερίμνησε ώστε να λάβει τμήμα εγκεφάλου ώστε να το δούμε το μικροσκόπιο… Πλέον το έργο της επιτροπής διερεύνησης που επανεξετάζει τις αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών, βρίσκεται σε έμπειρους ιατροδικαστές».

Και εξήγησε για την Ίριδα: «Στο βρέφος είδαμε έναν εγκέφαλο ο οποίος νοσούσε από έλλειψη οξυγόνου. Σε συνδυασμό με τα τραύματα που είχε το βρέφος και παράλληλα ένα πανάκι με αίμα, αντιλαμβάνεστε γιατί ακριβώς κατευθυνόμαστε… Ουσιαστικά βεβαιώνεται μία τέτοια αιτία θανάτου».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This