Θεσσαλονίκη: Κρατούσε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών – Συνελήφθη για κακοποίηση

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονης

Must Read

Ακόμη μια περίπτωση κακοποίησης ζώων σημειώθηκε στην χώρα μας, αυτή την φορά στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, όπου 16 σκυλιά κρατούνταν σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, μεσημβρινές ώρες χθες (16-06-2022), στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών που αφορούν σε μη τήρηση κανόνων ευζωίας και συνθηκών υγιεινής ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε έρευνα διαμερίσματος στην περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 60χρονης Ελληνίδα που συνελήφθη σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Τι βρέθηκε από την αστυνομία κατά τον έλεγχο

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά (τόσο σε κλουβιά όσο και εκτός αυτών), ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή.

Ενδεικτικά, αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι).

Επίσης, σημειώνεται ότι οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This