Η Εκκλησία βοηθάει στη θωράκιση του Εβρου! Δωρεά εξοπλισμού αξίας 49.000 ευρώ

Must Read

Στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για να παραλάβει ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στην θωράκιση του φράκτη του Εβρου. Ο εξοπλισμός είναι αξίας 49.000 ευρώ και αφορά ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης, πράσινο ύφασμα και συρραπτικά ώστε να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ.

Επίσης, από την εκκλησία δωρίσθηκαν θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως, προκειμένου να αναβαθμιστεί το οπτικό υλικό των στρατιωτών προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος «για αυτήν την συμβολική αλλά τεράστια σε συμβολισμό προσφορά σας, σε εξοπλισμό, ύφασμα, υλικά που θα ενισχύσουν τον φράκτη και τα εμπόδια που κατασκευάζονται μέρα με την μέρα στον Έβρο, αλλά κι αυτά τα εξελιγμένης τεχνολογίας υλικά, τις θερμικές κάμερες, που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εποπτεία των συνόρων από τους άγρυπνους φρουρούς που τα φυλάσσουν πάντα».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «διαχειρίστηκαν επιτυχώς την οξύτατη κρίση του Μαρτίου στον Έβρο, όπου επρόκειτο για μία «απόπειρα οργανωμένης εισβολής» με συγκεκριμένη αρωγή, υποστήριξη, καθώς και στόχο μεταξύ άλλων την εσωτερική μας αποσταθεροποίηση».

Και συνέχισε λέγοντας: «Προγραμματίζουμε τις δράσεις μας ώστε να συνεχίσουμε να φυλάττουμε τα σύνορα της Πατρίδας, και τα χερσαία και τα θαλάσσια. Οπωσδήποτε, με τη βοήθεια του Θεού, είχαμε επιτυχή αντιμετώπιση η οποία μεταξύ άλλων έφερε και αφύπνιση σε όλο το Έθνος έτσι ώστε να αντληθούν δυνάμεις και να αντέξουμε στην πρόκληση». 

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «ο αγώνας αυτός ο οποίος δεν εξέλειπε με την κρίση του Μαρτίου, της Καθαρής Δευτέρας, συνεχίζεται αμείωτος. Η προσπάθεια να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα, να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για ό,τι ήθελε προκύψει, συνεχίζεται. Εντείνεται. Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνουμε και γίνεται αποδεκτή με μεγάλη ευκολία και χαρά από τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Δεν θα σταματήσει να συνεχίζεται διότι ο Αγώνας για τα Εθνικά Δίκαια μας είναι διαρκής και αιώνιος. Εκεί επάνω στον Έβρο, οι δυνάμεις που φυλάττουν τα σύνορα είναι εν πλήρη επίγνωση αυτού τα αγώνα για τα Εθνικά δίκαιά μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This