ΚΤΕΟ: Ποιοι γιωταχήδες «τη γλιτώνουν» από την καταβολή προστίμου για εκπρόθεσμο έλεγχο

Must Read

Η απουσία στο εξωτερικό είναι η «δικαιολογία» που απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ, από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους για τον τεχνικό έλεγχο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση όπου ιδιοκτήτης οχήματος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού κατά την ημερομηνία υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου για του οχήματός του, και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Μάλιστα, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής προστίμου και στην περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποδεικνύει -με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (ταξιδιωτικά έγγραφα)- την παραμονή του στο εξωτερικό, κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισής του σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

Σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This