Το λάθος της Επιτροπής στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Γυμνάσια ξεσήκωσε τους γονείς

Must Read

Χθες  (29/6) τα παιδιά της ΣΤ τάξης έδιναν εξετάσεις για τα πρότυπα γυμνάσια της  χώρας. Δυόμιση ώρες εξέταση, 25 ασκήσεις  στο πεδίο της γλώσσας και 25 ασκήσεις στα μαθηματικά εφ’όλης της ύλης των βιβλίων του δημοτικού, ακόμη και αν δεν τη διδάχτηκαν (λόγω κορωνοϊού και του κλεισίματος των σχολείων) και ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων υψηλότατος.

Στις 10:00 το πρωί οι εξετάσεις ξεκίνησαν. Δόθηκαν όλα τα θέματα της γλώσσας και των μαθηματικών ταυτόχρονα  σε 12 σελίδες.  Στην 31η άσκηση των μαθηματικών εμφανίζεται  ο δαίμων του τυπογραφείου. Λάθος σύμβολο σε μία από τις 4 ενδεχόμενες λύσεις της άσκησης. Προβληματισμός και αγωνία στα παιδάκια, που δεν είχαν ξαναδεί το συγκεκριμένο σύμβολο.

Κάποια στιγμή έρχεται και η διευκρίνιση από το Υπουργείο. Να αναδιατυπωθεί σωστά στις τάξεις την ώρα που γράφουν τα παιδιά, η Β ενδεχόμενη λύση.  Κι εκεί γίνεται το δεύτερο λάθος.

Οι περισσότεροι επιτηρητές δεν ήταν μαθηματικοί και πραγματικά για αυτήν την άσκηση υψηλότατου επιπέδου δεν είχαν ιδέα. Γράφουν ορθά πλέον στον πίνακα την Β ενδεχόμενη λύση, άλλοι κάνοντας το λάθος να πουν στα παιδιά ότι αυτή είναι η σωστή και άλλοι ότι αυτό είναι το σωστό,  παρασύροντας  έτσι τα παιδάκια σε λάθος λύση και συνεπώς σε αποτυχία. Τα περισσότερα παιδάκια θεώρησαν ότι πρέπει να την εκλάβουν ως σωστή.

Όλα αυτά τα μαρτυρούν εκατοντάδες παιδιά και δυστυχώς για το υπουργείο με αρκετούς γονείς δικηγόρους και μαθηματικούς. Στις περιπτώσεις που παιδάκια μείνουν έξω  από τα Πρότυπα για λίγο, δηλαδή για μία άσκηση από τις πενήντα, ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει συνέχεια στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, ο μόνος δίκαιος και ηθικός δρόμος που απομένει στο Υπουργείο είναι να διορθώσει το λάθος της ΔΕΠΠΣ (Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων), να ακυρώσει αυτήν την άσκηση από τις πενήντα και να μην προσμετρηθεί στη συνολική αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This