Παρασκευή 14/5/2021

Blackout σε πολλές περιοχές της Αττικής την Παρασκευή, λόγω της συνεχούς απαξίωσης του ΔΕΔΔΗΕ

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν την Παρασκευή, από το μεσημέρι και μετά, με πτώση τάσης σε πολλές περιοχές της Αττικής και τον ΔΕΔΔΗΕ για μία ακόμα φορά να αδυνατεί να ανταποκριθεί επαρκώς.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 13:00 και απαιτήθηκαν αρκετές ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε υψηλά επίπεδα, πολλά νοικοκυριά στην πρωτεύουσα έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, κατάσταση απαράδεκτη για το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Τα προβλήματα από τη συνεχή απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ αποτυπώνονται στις απανωτές βλάβες και τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης. Προ ημερών υπήρξε παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Απόστ. Τζαμαλή, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο Δήμος Αγιάς και εκπρόσωποι φορέων, που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας, με αφορμή και τις πρόσφατες, επαναλαμβανόμενες διακοπές στην παροχή ρεύματος.

Ο κ. Τζαμαλής παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ τόσο για την ηλεκτροδότηση της περιοχής των παραλίων όσο και για συντήρηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Αναφορικά, πάντως, με το αγροτικό τιμολόγιο, η ΔΕΗ παρέτεινε την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Σημειώνεται πως η εταιρία, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του Αγροτικού Τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ