Στο Περιστέρι η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου εντός Αττικής

Must Read

Άνοιξε τις πύλες της στο Περιστέρι η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου εντός Αττικής, η οποία θα εξυπηρετεί (δυνάμει) πάνω από 200.000 πολίτες με ακίνητα στους Δήμους Περιστερίου και Αιγάλεω.

Το υποκατάστημα Περιστερίου (στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 135, στον 2ο όροφο) του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών λειτουργεί στη θέση των Υποθηκοφυλακείων Αιγάλεω και Περιστερίου, τα οποία καταργήθηκαν.

Περιστέρι Κτηματολογιο

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εισάγονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η παραγγελία, η πληρωμή και η χορήγηση πιστοποιητικών από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομείται χρόνος και χρήματα για τους πολίτες, καθώς δεν στήνονται πλέον στην ουρά. Επίσης, είναι εφικτά η ηλεκτρονική υποβολή συμβολαίων από τον συμβολαιογράφο χωρίς εμπλοκή του πολίτη και ο προδικαστικός έλεγχος, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης της εργασίας του μηχανικού με τη λειτουργούσα βάση του Κτηματολογίου.

 

Πέρα από αυτό, στο υποκατάστημα Περιστερίου (όπως και σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου) παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται και σήμερα από τα Υποθηκοφυλακεία (καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων κ.λπ.), όμως δεν λειτουργούν αυτόνομα ως προς την κεντρική υπηρεσία, αλλά σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα και με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This