Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ξέμειναν από… γάντια: Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παιχνίδια» κερδοσκοπίας στα νοσοκομεία!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μεγάλη έλλειψη γαντιών παρατηρείται αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Μάλιστα, η ομοσπονδία, σε έγγραφό της που απέστειλε την Τετάρτη στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, αλλά και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προχωράει σε ακόμη μία σοβαρή καταγγελία. Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία αναφέρει ότι «προφανώς παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες» και ζητάει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων προσπαθούν με ελάχιστα γάντια -χειρουργικά και απλά- να κάνουν τη δουλειά τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες (δανεικά από άλλες υγειονομικές μονάδες και με αγορά απευθείας), όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Όπως με τις μάσκες

«Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη. Προφανώς παίζονται πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια, όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες, προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές ή τα εξάγουν προς χώρες με περισσότερο κέρδος. Καλούμε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ανάπτυξης να παρέμβουν για να ομαλοποιηθεί η αγορά προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να προμηθεύονται γάντια τα νοσοκομεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, όταν η πανδημία του κορωνοϊού «χτύπησε» και τη χώρα μας, οι ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό (μάσκες, γάντια, καλύπτρα για τα μάτια) ήταν τεράστιες σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τις 18 Μαρτίου μέσω έγκαιρων παραγγελιών στις οποίες είχε προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην Κίνα, αλλά και των δεκάδων δωρεών από ιδρύματα και φορείς της χώρας, άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αναλώσιμα υλικά για το πρώτο κύμα των ασθενών με Covid-19.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ