Στάχτη έγιναν τα ιστορικά Σφαγεία του Ταύρου – Πυρκαγιά κατέστρεψε τις εμβληματικές εγκαταστάσεις

Must Read

Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Πέμπτης το ιστορικό κτίριο- τοπόσημο, τα Δημοτικά Σφαγεία, όπου στεγαζόταν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ταύρου.

Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς τις πρώτες πρωινές ώρες στις ιστορικές κτιριακές εγκαταστάσεις των δημοτικών Σφαγείων Ταύρου επί της οδού Επταλόφου υπήρξε άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του δήμου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες λίγο μετά τις 04.00 και πήρε αμέσως έκταση στο εσωτερικό του κτίσματος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες και 7 οχήματα, εργαζόμενοι του δήμου και υδροφόρες. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά την κατάσβεση βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου με τη συνδρομή εξωτερικών εξιδεικευμένων μηχανικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αίθουσες 4,5,6,7 όπου φιλοξενούνταν η Μουσική Γωνιά, το εργαστήριο κοπτικής- ραπτικής, το θεατρικό εργαστήριο, ο χώρος εκδηλώσεων και διοικητικές υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρο.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη θλίψη μετά την ολοσχερή καταστροφή ενός κομματιού της ιστορίας του Ταύρου μας. Μπορεί η φωτιά να έσβησε αλλά η μνήμη και η ιστορία δεν θα σβήσει. Θα αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες, αυτοδιοίκηση και πολίτες τα κατεστραμμένα κτίρια, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσουν οι δημοτικές δομές».

Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 5 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την καταστροφική πυρκαγιά στον ιστορικό χώρο των δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This