Μάριος Λαζανάς: «Πιο αυστηρά μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο»

Must Read

Την άποψη ότι τα μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά αλλά και να επιβληθούν ακόμα περισσότερα εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου εξέφρασε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 Μάριος Λαζανάς.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι είχαμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Ισως να αυξηθούν και τα μέτρα, γιατί έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος που είναι η πιο κρίσιμη περίοδος» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε πως τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά για τη γιορτή της Παναγίας, γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα έχουμε ξεχυθεί και δεν είμαι σίγουρος ότι, παρότι υπάρχει απαγόρευση για τις λιτανείες, αυτό θα τηρηθεί και δεν θα γίνουν κρυφά πανηγύρια και δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις και γιορτές».

Καθολικά μέτρα

Σχολιάζοντας τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, ο λοιμωξιολόγος είπε πως «ενδεχομένως αυτά τα μέτρα πρέπει να γίνουν καθολικά για τη χώρα», όπως για παράδειγμα το μέτρο του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα και τόνισε πως πρέπει «να είμαστε λίγο πιο μπροστά, δηλαδή να μην περιμένουμε να εμφανιστούν τα κρούσματα και μετά να πάρουμε μέτρα».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη χρήση της μάσκας, την οποία ο κ. Λαζανάς λέει πως οι Ελληνες δεν φορούν σωστά. «Είμαστε λαός ατίθασος. Δεν χρησιμοποιούνται σωστά οι μάσκες. Μπορεί να είναι επίπονη η χρήση της μάσκας, αλλά οφείλουμε να τη φοράμε σωστά για να μας προστατεύσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This