Δρομολογούν το άνοιγμα των σχολείων για την 14η Σεπτεμβρίου (video)

Must Read

Η 14η Σεπτέμβριου είναι, όπως όλα δείχνουν, η (οριστική) ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η 7η Σεπτεμβρίου, η οποία είχε οριστεί αρχικά ως ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, φαίνεται πως δεν είναι εφικτή με βάση τα κρούσματα του κορωνοϊού και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, κάτι που συζητήθηκε και στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πρόταση που υπερισχύει είναι στις 14 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια). Το σίγουρο είναι πως, πέρα από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, ένα άλλα φλέγον ζήτημα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι ο συνωστισμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Όπως και να ‘χει, οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πιθανή η παράταση

Σε ερώτηση, εξάλλου, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε στην εκπομπή Live News, ότι είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1/9.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

  • Δείτε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This