Το παν είναι η ψυχραιμία: Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι περίπου 50 φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται!

Must Read

Για τη διασπορά του κορωνοϊού, η οποία είναι σε επίπεδο κρουσμάτων, «περίπου 50 φορές παραπάνω από όσα ανακοινώνονται σε μία μέρα», έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης. Η πρόεδρος του ΔΣ των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη στάθηκε στο πολυαναμενόμενο εμβόλιο, λέγοντας πως οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν το 2021 θα είναι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παγώνη: «Οι πρώτες ομάδες θα είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου»

Την εκτίμηση ότι οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο εξέφρασε η πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί πρώτη όταν το σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

«Τα εμβόλια, όταν τα πάρουμε, πρέπει να είναι ασφαλή, γιατί, όπως γνωρίζετε όλοι, υπάρχουν και παρενέργειες», ανέφερε σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» η κυρία Παγώνη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών, μια «δύσκολη φάση», όπως τη χαρακτήρισε, μετά την ολοκλήρωση της οποίας κάθε χώρα της Ε.Ε. θα πάρει όσα της αναλογούν. Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ακόμη ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν το 2021 θα είναι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είθισται δηλαδή να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Οι πρώτες ομάδες θα είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, γιατί πάντα έτσι ξεκινάμε και έτσι είναι το σωστό. Υπάρχουν οι επιτροπές που θα κάνουν τις προτάσεις. Θα έχει προηγηθεί και το εμβόλιο του Η1Ν1, που θα το ξεκινήσουμε από τον Οκτώβριο» κατέληξε η κυρία Παγώνη, λέγοντας ότι στόχος είναι να έχουμε τα λιγότερα δυνατά κρούσματα και τα νοσοκομεία να είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις.

Δερμιτζάκης:«Τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μία μέρα»

Σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των νοσούντων από κορωνοϊό στη χώρα μας εγείρει ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι τα ενεργά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως είναι περίπου 50 φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται!

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα» είπε ο κ. Δερμιτζάκης, εξηγώντας ότι κατά την εκτίμησή του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, υπολογίζω ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μία μέρα» τόνισε στη συνέχεια, για να προσθέσει ότι «τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα».

Ο καθηγητής Γενετικής και διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030» προειδοποίησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι: «Άλλο πρόβλημα αναφορικά με τον ιό είχαμε την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου, όταν γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα, που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοσή του και, πιθανότατα, εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα».

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής εξήγησε ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά πώς: «Ελπίζω να μην υπάρξουν πολλά προβλήματα στο να εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα σε πλήρεις τάξεις. Γι’ αυτό είχα προτείνει να ανοίξουν τουλάχιστον για δύο βδομάδες με 50%, δηλαδή μία μέρα οι μισοί και μία μέρα οι άλλοι μισοί μαθητές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This