Φωτιά σήμερα στο Καρά Τεπέ και απόπειρα εμπρησμού της δομής χθες – Επεισοδιακή πορεία διαμαρτυρίας από τους πρόσφυγες (video)

Must Read

Με τη συνδρομή εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτούντων άσυλο στην περιοχή του Καρά Τεπέ, οι οποίοι ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Μετανάστες στράφηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, όταν ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών, σύμφωνα με το lesvospost.com και το MEGA.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο stonisi.gr, πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτέρευσαν στους δρόμους και έξω από τις επιχειρήσεις του Καρά- Τεπέ, την ώρα που στήνεται στο πεδίο βολής καταυλισμός από το υπουργείο Μετανάστευσης, με τη συνδρομή του ΟΗΕ.

Στις εργασίες από το απόγευμα της Παρασκευής, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Απόπειρα εμπρησμού

Μιλώντας στο MEGA, το μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, σχολίασε πως για πολλά χρόνια το νησί και οι κάτοικοί του, έχουν σηκώσει το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού. «Η τοπική κοινωνία και ο κόσμος έφτασε στα όρια του. Καθημερινά, υπήρχαν περιστατικά μαχαιρωμάτων και κλοπών».

Το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε απόπειρα εμπρησμού του Καρά Τεπέ, της δεύτερης δομής φιλοξενίας, από άτομα που διαμένουν μέσα. Ευτυχώς επενέβη η Πυροσβεστική και αποφεύχθηκε η δυσάρεστη εξέλιξη.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This