Το Πρωτοδικείο «φρέναρε» πλειστηριασμό βίλας από ξένο fund για οφειλή πάνω από 1.500.000€

Must Read

Μια απόφαση που θα μπορούσε να αποτελέσει δεδικασμένο εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Και αυτό διότι ανέστειλε πλειστηριασμό βίλας για οφειλή πάνω από 1.500.000 ευρώ!

Το δικαστήριο δέχθηκε τις νομικές πλημμέλειες που επικαλέστηκε ο δικηγόρος Δημ. Αναστασόπουλος και έτσι ανέστειλε τον πλειστηριασμό, καθώς (σύμφωνα με το σκεπτικό) το ξένο fund είχε αναλάβει να  συνεχίσει έναν πλειστηριασμό που είχε ξεκινήσει μια Τράπεζα πριν αυτή μεταβιβάσει το δάνειο και  χωρίς να έχει κάνει πριν όσα ορίζει ο νόμος.

Το ιστορικό μέχρι να βγει στο «σφυρί»

Το 2018 σύμφωνα με το dikastiko.gr μια Ελληνική Τράπεζα προέβη σε κατάσχεση ακινήτου και ορίστηκε πλειστηριασμός για τις 10-10-2018 ο οποίος ανεστάλη και δεν πραγματοποιήθηκε. Στη συνέχεια με δήλωση συνέχισης πλειστηριασμού ορίσθηκε νέα ημερομηνία η 6-2-2019, ωστόσο διετάχθη η αναστολή του , όπως εξηγεί ο κ. Αναστασόπουλος, και  δεν πραγματοποιήθηκε.

Στην συνέχεια η Τράπεζα μεταβίβασε το δάνειο σε ξένο fund το οποίο στις 30-1-2019 επέδωσε ξανά τη διαταγή πληρωμής με τα νομιμοποιητικά έγγραφα για να συνεχίσει το fund πλέον τον πλειστηριασμό.

Την 11-3-2020 η τράπεζα ως διαχειρίστρια της απαίτησης που είχε μεταβιβάσει έδωσε εντολή συνέχισης του πλειστηριασμού, ο ορισθείς πλειστηριασμός όμως πάλι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αναστολής των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών λόγω  COVID.

Και δεύτερο fund στο… παιχνίδι

Ένα δεύτερο fund στην συνέχεια έκανε δήλωση συνέχισης του πλειστηριασμού ως διαχειρίστρια του δανείου του πρώτου fund που είχε αγοράσει το δάνειο από την Τράπεζα «χωρίς ωστόσο προηγουμένως να έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 925 ΚΠολΔ και ειδικότερα να έχει γνωστοποιηθεί, αν και υπήρχε εκ του νόμου η σχετική υποχρέωση προς τούτο, στους ανακόπτοντες δια της επίδοσης σε αυτούς επιταγής προς εκτέλεση και των νομιμοποιητικών της εγγράφων»,  δηλαδή της διαχείρισης στο fund.

Με απλά λόγια δεν έκανε μια κοινοποίηση που επιβάλει ο νόμος.

Έτσι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθ. 4607/2020 απόφασή του ακύρωσε  την δήλωση συνέχισης και ανέστειλε τον πλειστηριασμό μόνο και μόνο επειδή δεν ακολουθήθηκε από το ξένο fund η προβλεπόμενη τυπική διαδικασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This