Τα τρυφερά μηνύματα της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και άλλων σημαντικών φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (video)

Must Read

Η αγνή αγάπη που μπορεί να προσφέρει ένα ζώο στον άνθρωπο είναι ανιδιοτελής και σίγουρα ανεκτίμητης αξίας. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, στα μελαγχολικά εκείνα μάτια που όποτε φεύγουμε από το σπίτι μας παρακαλάνε με το βλέμμα τους να τα πάρουμε μαζί. Σε εκείνα τα πλάσματα που δεν μας κρατάνε ποτέ κακία, παρά μόνο παράπονο..παράπονο που δεν τους δίνουμε την σημασία που τους αξίζει, τον χρόνο που έχουν ανάγκη να περάσουν μαζί μας.

Σημαντικοί φορείς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να τους κάνουν πιο υπεύθυνους.

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνιστά ευκαιρία να αναλογιστούμε συλλογικά
και ατομικά τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα,
να μεριμνήσουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία έχουν
κατοχυρωθεί με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων ήδη από το
1978, να επιβεβαιώσουμε ότι θεσμικά στη χώρα μας γίνονται αξιόλογα βήματα
μέσω συνεργασίας δημοσίου τομέα και φιλοζωικών και νομίμως λειτουργούντων
φορέων, αλλά και να προχωρήσουμε σε καινοτόμες δράσεις και σχεδιασμούς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης σε ανακοίνωσή του.

Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα απέναντι σε εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές
κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων, που είναι απορριπτέες από το σύνολο
της κοινωνίας μας.

«Η κοινωνική και ατομική μας ευαισθησία απέναντι στα ζώα χρειάζεται να γίνει αισθητή και αντιληπτή με την Ελληνική Αστυνομία να διαδραματίζει ρόλο εφαρμοστή της νομοθεσίας με την παράλληλη ανάδειξη του κοινωνικού μηνύματος-οδηγού: Η προστασία των ζώων αφορά όλους μας» κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Με τη φωτογραφία ενός σκύλου-συναδέλφου στην Πυροσβεστική, τιμά η Υπηρεσία την Παγκόσμια Ημέρων των Ζώων. «Συνάδελφος πλήρως ενταγμένος στην Πυροσβεστική οικογένεια με σπουδαίο ρόλο στην Έρευνα και Διάσωση», είναι το τρυφερό μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Μία εξίσου συγκινητική ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό του στο twitter και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παρόμοιες αναρτήσεις έκαναν και διάφοροι ακόμα φορείς, όπως ο Δήμος Χαλανδρίου, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου, Σπύρος Κάρλος.

«Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου». Τα παραπάνω προβλέπει το άρθρο 2 της Διεθνούς Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978). Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μια μέρα να μας θυμίζει ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και τους πολιτισμού μας» γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χαλανδρίου. 

Μάλιστα, με αφορμή τη σημερινή μέρα, ο Δήμος υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014, υλοποιείται μία σειρά από προγράμματα προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου».

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο επικεφαλής της ”Δημοτικής Αλλαγής” Ραφήνας Πικερμίου, Σπύρος Κάρλος, για την παγκόσμια ημέρα των ζώων.

«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα των ζώων μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι. Και οι άνθρωποι αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα. Χωρίς τα ζώα δεν υπάρχει ανθρωπιά και πολιτισμός. Ακόμη και αν δεν έχετε ζώο στο σπίτι σας, δώστε την αγάπη σας με κάθε τρόπο σε ένα αδέσποτο. Και αν δεν μπορείτε κάθε ημέρα, τουλάχιστον σήμερα. Και νιώστε άνθρωπος!» είπε.

Με τη σειρά του, ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, με ένα βιντεάκι που ανήρτησε, θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους, ότι η σημερινή δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

«Με τα εκατομμύρια αδέσποτα που υποφέρουν, με τα χιλιάδες ζώα που κακοποιούνται, που ζουν μια βασανιστική ζωή και ξεψυχούν στον βωμό του κέρδους. Τα ζώα κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν στην Ελλάδα», είπε ο ηθοποιός αγκαλιά με τον αξιαγάπητο Μόρζι, ο οποίος αν και περαστικός, χώθηκε στην αγκαλιά του Γιώργου και έκλεψε την παράσταση!

Η γνωστή ηθοποιός και φιλόζωος, Τζόυς Ευείδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ανήρτησε ένα βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί η ίδια, στη διάρκεια του οποίου εξηγεί τις αλήθειες και τα ψέματα γύρω από τις υιοθεσίες ζώων. Υπογραμμίζεται πως η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, γεγονός που κάνει περισσότερο επίκαιρη την τοποθέτηση της ηθοποιού με την ανεξάντλητη αγάπη για τα τετράποδα πλάσματα.

Tο βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube για λογαριασμό της κοινότητας Save the Voiceless, με ένα κείμενο να το συνοδεύει.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως – διαψεύστε μας αν κάνουμε λάθος- που κατασκεύασε και επικύρωσε μια δική της θεωρία συνωμοσίας, καθαρά ελληνική, όσον αφορά στην φιλοζωία. Μια θεωρία συνωμοσίας που μετονόμασε την υιοθεσία “εμπόριο”, τον εθελοντή “λαθρέμπορο”, και την μετακίνηση υιοθετημένων ζώων στο εξωτερικό “μαζική εξαγωγή αδέσποτων για πειράματα”, αναγκάζοντας τους εθελοντές της χώρας να πασχίζουν εδώ και χρόνια να νομιμοποιήσουν την υιοθεσία, όταν η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα πασχίζει να ποινικοποιήσει το πραγματικό εμπόριο» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Πότε καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931, κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου περιβαλλοντιστών στην Τοσκάνη. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Αργότερα, η μνεία συμπεριέλαβε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου και καθιερώθηκε να γιορτάζεται την 4η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This