Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Σε συναγερμό το «Ιπποκράτειο» λόγω απανωτών κρουσμάτων σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν εντός της εβδομάδας σε εργαζόμενους του «Ιπποκράτειου» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρεις γιατρούς και επτά νοσηλευτές από τις παθολογικές κλινικές, κυρίως, αλλά και από την κλινική του κορωνοϊού, με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται ενώ ο ένας ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο.

Μάλιστα, ο προβληματισμός επεκτείνεται κι από το γεγονός ότι συνολικά 150 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφοράς επικρατεί έντονος προβληματισμός για την κατάσταση, με τον πρόεδρο Χρήστο Τζελέπη, o οποίος μιλώντας στο grtimes.gr, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της δύσκολης, όπως την χαρακτηρίζει, συνέχειας και εν αναμονή του χειμώνα. «Το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις, το προσωπικό του είναι εξουθενωμένο και δεν υπάρχει καμία ενίσχυση», αναφέρει ο κ. Τζελέπης, προσθέτοντας πως «η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και μας φοβίζει το γεγονός ότι έρχεται ο χειμώνας, όπου μαζί με τις υπόλοιπες ασθένειες που προκύπτουν φυσιολογικά δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο θα μπορούμε να τη διαχειριστούμε όπως πρέπει».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, υπογραμμίζει ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας», και τονίζει, μάλιστα, ότι όσοι εργάζονται στο Ιπποκράτειο θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά από επαναληπτικά τεστ Covid κάθε 15 ημέρες, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό.

Εξιλαστήρια θύματα

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων σε επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, συνάδελφοι «που βρέθηκαν θετικοί στον ιό αντιμετωπίζονται σαν εξιλαστήρια θύματα, κατηγορούμενοι για προσωπική ανεύθυνη συμπεριφορά και μάλιστα καλούνται για σχετικές διευκρινήσεις», προσθέτοντας πως «είναι μεγάλο λάθος η επίρριψη ευθυνών στους εργαζόμενους».

Το σωματείο επίσης ζητάει άμεσα «την έγγραφη ενημέρωση όλων σχετικά με μια τυπική και σταθερή διαδικασία, την οποία όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να τηρούν στην περίπτωση που αναγνωρισθούν ως θετικά κρούσματα ή εφόσον παρατηρούν κάποια συμβατά ή μη με τον ιό συμπτώματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ