Κυριακή 20/6/2021

Συναγερμός στο Διονύσιος Σολωμός! Επιστρέφει στον Πειραιά με κρούσματα κορωνοϊού

Tα ράπιντ τεστ είχαν βγει αρνητικά

Επιστρέφει στον Πειραιά με 3 κρούσματα κορωνοϊού το πλοίο Διονύσιος Σολωμός.

Το πλήρωμα υποβλήθηκε σε τεστ στο λιμάνι του Πειραιά, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά αφού το πλοίο βρισκόταν ήδη εν πλω προς Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κρούσμα είναι ένας μηχανικός ο οποίος εμφάνισε υψηλό πυρετό στις 10/10 και δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας δόκιμος μηχανικός με ήπια συμπτώματα, ο οποίος και απομονώθηκε σε καμπίν, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά έναν θαλαμηπόλο που ήταν στενή επαφή του δοκίμου μηχανικού και δεν είχε συμπτώματα. Ο θαλαμηπόλος απομονώθηκε κι εκείνος σε καμπίνα μόλις έγινε γνωστό ότι είναι θετικός.

Το πλοίο έλαβε εντολή να επιστρέψει σήμερα το απόγευμα στον Πειραιά από τη Σαντορίνη χωρίς επιβάτες, ώστε να γίνει τεστ στα μέλη του πληρώματος.

Στις 9/10 τα 43 άτομα του πληρώματος έκαναν ράπιντ τεστ και βγήκαν όλοι αρνητικοί.

Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα 12/10/2020 σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

Κατά τη διάρκεια του πλου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλου από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό.

Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβατικό κοινό.

Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ