Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Οι διοργανωτές της μάζωξης στο Χρώμιο Κοζάνης απορρίπτουν τα όσα είπε ο Ν.Χαραδαλιάς περί «εστίας υπερμετάδοσης»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στην Κοζάνη και μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν την περιοχή σε lockdown και τις εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σε ένα πάρτι που έγινε στο χωριό Χρώμιο με 70 άτομα που οδήγησε σε 11 κρούσματα. Λίγο αργότερα, υπήρξε αντίδραση των διοργανωτών της βραδιάς οι οποίοι απέρριψαν κατηγορηματικά τα όσα είπε.

Σύμφωνα με το Kozanimedia που μετέφερε τα όσα υποστήριξαν οι διοργανωτές, οι περισσότεροι από όσους βρέθηκαν (το πολύ 30 άτομα) στη συγκεκριμένη μάζωξη για ψήσιμο και όχι πάρτι, ήταν νεαροί, κάτοικοι Κοζάνης και το πιο σημαντικό, η μάζωξη έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 27 ημέρες πριν. Όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αρκετά νωρίς, κάτι που σημαίνει πως αποκλείεται να ευθύνεται για την τωρινή έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται.

Μόλις επιβεβαιώθηκε το πρώτο από τα 11 κρούσματα που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή 13 ημέρες μετά, συγγενείς των νεαρών της παρέας που ήταν στη μάζωξη και ως παρέα μαζευόταν σε σπίτια τις επόμενες ημέρες, επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ,  σύμφωνα πάντα με το Kozanimedia, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, με τον ΕΟΔΥ να τους ενημερώνει πως η εν λόγω συνάντηση απείχε πολλές ημέρες χρονικά από την εμφάνιση των κρουσμάτων, απορρίπτοντας έτσι τη θεωρία πως το «πάρτι» ήταν η εστία διασποράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]